Horgászverseny is volt a liszói falunapon

facebook megosztás

Szinte minden zalai település életében van egy olyan nap, amely nem a porta környéki munkákról, hanem a kikapcsolódásról szól. Azokon a településeken, ahol saját tó is van, ilyenkor szinte elmaradhatatlan a  horgászverseny.

A délutáni kulturális-gasztronómiai forgatagot megelőzően a pecások voltak a főszereplők szombaton Liszóban. A 400 lelkes zsáktelepülés horgászegyesülete és önkormányzata folyamatosan dolgozik azon, hogy csábítsa a horgászat szerelmeseit. –  Sok éve már annak, hogy a közjóléti és záportározónkat kialakítottuk, ami egyrészt védi a falut, másrészt pedig kikapcsolódási lehetőséget nyújt a helyieken kívül a hozzánk érkezőknek is – fogalmazott a község polgármestere. Novák Csaba szerint egy ekkora településnek nem sok esélye van a turisztikai lehetőségek kihasználására, de a horgászat sokakat vonz. Nem csupán Nagykanizsáról, az egész térségből érkeznek az egyesületek, amelyek rendre itt tartják versenyeiket.

A tavat karbantartó helyi egyesület tagjai társadalmi munkában dolgoznak, saját szabadidejüket használják fel a környezet szépítése érdekében. A számos verseny mellett kiemelkedő a falunapi, amely immár negyedik alkalommal a Golub László Emlékverseny nevet viseli. – Laci alapító tagunk volt. Több éve nincs már köztünk, így a falunap alkalmával is adózunk az emlékének. Mindig, minden megmozdulásunkon jelen volt, az összes munkában, ha fűnyírásról, egyéb munkáról volt szó. Nem történt soha olyan, hogy ő ne lett volna itt – fogalmazott Vékony Sándor, a Liszói Sporthorgász Egyesület elnöke.

A falunapi horgászverseny után sem néptelenedik el a liszói tó környéke, az egyesületi versenyeken kívül augusztusban itt tartják majd a népszerű horgásztábort a fiatal generáció számára.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.