Hurokkal ejtette el a szerencsétlen őzsutát az orvvadász

facebook megosztás

Az állatnak különös szenvedést okozó eszközzel, hurokkal ejtett el egy őzsutát idén februárban egy 69 éves orvvadász Zalaszentgrót térségében, de rajtavesztett. A büntetőügy részleteiről dr. Pirger Csabától, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivőjétől kértünk rövid tájékoztatást.

Egy 69 éves férfi valamikor 2018. február hónapban – az időpontot pontosabban meghatározni már nem lehetett – a Dobronyi Szarvas Vadásztársaság területén, Zalaszentgrót, Felsőaranyod hegyen vadon élő állat elejtésére szolgáló hurkokat helyezett ki. 2018. február 13-án, 10:54 óra körüli időpontban, a Dobronyi Szarvas Vadásztársaság vadőre a vadásztársaság területén ellenőrzést tartott, és a terhelt által kihelyezett hurokban őzsutát talált.

Az őzsuta vadgazdálkodási értéke 100.000.-ft volt, a hurok pedig tiltott vadászati eszköznek minősül. A rendőrök hamar a férfi nyomára akadtak: a nyomozás során a gyanúsítottól sörétes lőszer, valamint infra éjszakai távcső is lefoglalásra került. Mindezek miatt a Keszthelyi Járási Ügyészség orvvadászat bűntette miatt emelt vádat az idős férfi ellen a Keszthelyi Járásbíróságon.

Papp Attila

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.