Húsvágó bárddal támadt vetélytársára egy féltékeny férfi Nagykanizsán

facebook megosztás

Egy 31 éves, kanizsai férfi nem tudott beletörődni a szakításba: húsvágó bárddal ment volt családjához, és a halálos eszközzel támadt rá vetélytársára, sőt, még egy kést is elővett. Vesztére, mert az elkövetés eszközére, módjára, és a támadott testtájékra figyelemmel egyértelműen fennállt az életveszélyt okozó sérülés kialakulásának veszélye, ezért a bűnügyben nem a kanizsai járásbíróság jár el, hanem megyénk főügyészsége a Zalaegerszegi Törvényszék előtt emelt vádat. A megdöbbentő büntetőügyről dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivője tájékoztatta hírportálunk olvasóit.

Egy 31 éves férfi 2017 februárjáig – kb. 6-7 évig – élt élettársi kapcsolatban egy nővel, mely kapcsolatból a 2013. évben egy közös gyermekük is született. Azonban a nő 2017 februárjában elhagyta a férfit, és élettársi kapcsolatot létesített a férfi unokatestvérével, annak nagykanizsai lakásában. A most megvádolt férfi a szakításba nem tudott beletörődni, ragaszkodott gyermekéhez és volt élettársához: bízott abban, hogy a nő visszatér hozzá, amire azonban nem került sor. 2017. november 12. napján a vádlott napközben dolgozott, ismerőseivel alkoholt – sört és pálinkát – fogyasztott, majd erősen ittas, feldúlt állapotban tért haza 19 óra után a saját lakásába. A konyhába lépve magához vett egy 37 cm hosszú – 19 cm nyél- és 18 cm élhosszúságú – húsvágó bárdot, mire a lakásban tartózkodó testvére, rosszat sejtve megkérdezte tőle, mi a baj, illetve nyugtatni próbálta.

A férfi – anélkül, hogy tényleges okát adta volna – a bárddal a kezében elindult otthonról a nő lakásának irányába, ezért a vádlott testvére a történtekről telefonon tájékoztatta a szüleit és nővérét is, akik megkérték, hogy menjen a férfi után. Miközben felöltözött, a vádlott hirtelen visszatért a lakásba, és magához vett még egy kést is, majd a két eszközzel ismét elindult volt élettársa lakása felé. Nem sokkal 20 óra után a házhoz érve összetalálkozott az időközben odaérkező édesanyjával és nevelőapjával, akik kérlelték, hogy menjen velük haza, illetve kérték tőle a nála lévő kést és a bárdot, a férfi azonban azokat nem adta át, hanem bement a ház udvarára.

Bekopogott, majd dörömbölt a 3. számú lakás ajtaján, volt élettársa azonban nem akarta beengedni, ezért a lakást belülről bezárták. Erre a férfi az ajtót erőszakkal befeszítette, végül berúgta, és a bárddal a kezében behatolt a lakrészbe. Ekkor a nő új élettársa a lakás folyosóján tartózkodott, és a behatoló vádlottat látva, beküldte a nőt és a gyermeket a szobába, akik a folyosót el is hagyták. Eközben a vádlott, ahogy belépett, a bárd élével egy ízben, közepes erővel a feje bal oldalán megütötte az új élettársat, majd a bárdot hátrahagyva nyomban a szoba irányába indult volt élettársa és gyermeke felé. A sértett az ütéstől nem esett el, egyensúlyát sem vesztette el, így rögtön a vádlott után tudott lépni. Lefogta, a szobából kihúzta, majd a földre teperte, ahol többször is megütötte az erősen ittas, érdemi védekezést ekkor már kifejteni nem tudó férfit, illetve a lakásban magához vett saját kését is a férfira irányította, szúró mozdulatot téve vele, azonban végül nem szúrta meg őt.

Eközben lépett be a lakásba a vádlott nevelőapja, aki a földön heverő bárdot kidobta az udvarra, majd rákiáltott a sértettre, hogy ne bántalmazza tovább a férfit, nehogy nagyobb baj legyen. Ekkor a már egyre erősebben vérző sértett felült egy székre, míg a vádlott férfi felállt és volt élettársával, valamint gyermekével akart érintkezni, azonban a kiérkező rendőrjárőrök intézkedés alá vonták. A sértettet a rendőrök által értesített mentők a Kanizsai Dorottya Kórház sürgősségi osztályára szállították: a sérülései 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérülések voltak, tényleges gyógytartamuk 8-12 hét volt. Az elkövetés eszközére, az elkövetés módjára, valamint a támadott testtájékra is figyelemmel, egyértelműen fennállt az életveszélyt okozó sérülés kialakulásának veszélye. Mindezek miatt a Zala Megyei Főügyészség testi sértés bűntette és magánlaksértés bűntette miatt emelt vádat a 31 éves férfi ellen a Zalaegerszegi Törvényszék előtt.

Papp Attila

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.