Idén is kitárta kapuit a sármelléki Tüskevár Tanonc Tábor

facebook megosztás

A zalakomári és nagykanizsai fiatalok a szabadidős foglalkozások és a kirándulások mellett önismereti, kommunikációs és pályaválasztási foglalkozásokon vesznek részt.

Kenyérlángos-sütéshez készülődnek a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara Tüskevár Tanonc Táborában. A 2. alkalommal megrendezett négynapos tábor jutalomként járt annak, aki a „A szakma dicsérete” pályázaton eredményesen szerepelt. – Második alkalommal írtuk ki ezt a pályázatot, főleg az általános iskola 7. osztályos tanulóinak – akik pályaválasztás előtt állnak még. Nagyjából a nagykanizsai járás általános iskoláit kerestük meg – már tavaly is és idén is – ezzel a felhívással, hogy a tanulók írjanak egy rövid, egy-két oldalas tanulmányt egy szakmáról vagy egy olyan emberről, aki egy adott szakmában tevékenykedik - mondta Dr. Balogh Imre szakképzési vezető.

A pályamunkák között akadt, aki a hegesztő szakmát mutatta be, de érkezett olyan pályázat is, ami a cukrász mesterség szépségeibe nyújtott bebocsájtást. – Fodrász szakmát mutattam be, mivel az iskolában is nagyon szeretem az osztálytársaim haját fonni. Azt mondták, hogy szépen csinálom, úgyhogy ezért ezt választottam - mesélte Kárász Panna.

Az első nap az ismerkedés jegyében telt, hiszen a gyerekek különböző iskolákból érkeztek. Az elkövetkező napokban pályaorientációs foglalkozásokon, kommunikációs tréningen bővíthetik további ismereteiket a táborozók. – Önismereti tréningeket, kommunikációs tréninget, tájékoztató előadásokat tartunk, illetve üzemlátogatásokra megyünk. A mai első napon egy hangszerkészítő vállalkozást néztünk meg, ami nagyon tetszett a gyerekeknek, hiszen ritkaság, hogy egy ilyen vállalkozásba betekintést kaphatnak a gyerekek - összegzett Árvainé Kartai Csilla táborvezető.

Az üzemlátogatások mellett jut idő a szabadidős tevékenységekre és a kirándulásokra is. A négy nap alatt a táborozók a Kis-Balaton élővilágát és természeti szépségeit is megismerik. 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.