Iharosból elszármazottak találkozója

facebook megosztás

Elszármazottak találkozóját tartották szombaton Iharosban. A település művelődési központjában mintegy 100 egykori iharosi gyűlt össze. Voltak olyan érdeklődők is, akik több száz kilométert utaztak azért, hogy részt vehessenek szülőfalujuk ünnepi programján.


A kulturális műsorok mellett lovagi bemutató és a falu nevezetességeinek bemutatása is szerepelt a programban

A falu szépségeit bemutató imagefilm mellett több érdekes programmal és meglepetéssel készültek a szervezők az elszármazottaknak. A találkozót a település 750. születésnapjának apropóján tartották meg.

– Úgy gondoltuk, hogy megpróbálunk olyan eseményeket és rendezvényeket behozni, amilyenek eddig még nem voltak hagyományosak a településen. Nagyon sok helyen csináltak már elszármazottak találkozóját, szervezik ezt az eseményt, és általában pozitív a visszajelzés, sőt, eddig mindenhonnan pozitív visszajelzést hallottunk a polgármester kollégáktól, szervezőtársaktól. S ezért úgy döntöttünk, hogy idén mi is felvállaljuk ezt a dolgot. S megpróbáltuk összegyűjteni azokat, akik vagy Iharosban születtek, vagy ha már kórházban is születtek, de gyerekkoruktól kezdve itt töltötték életüknek egy jelentős részét – fogalmazott a helyi polgármester, Horváth Győző.

A megható verssorok sokakban idézték fel gyermekkori emlékeiket.

– 25 éve költöztem el Iharosból, ahol volt szerencsém egészen különleges időket is megélni. Például kiskörzeti általános iskolának lehettem tanulója, ahol két tanító nénire jutott 4 osztály. Első és második, valamint a harmadikat és negyediket volt szerencsém itt járni, aztán utána kerültem az iharosberényi iskolába – mondta el kérdésünkre Perjési Szabolcs.

A kulturális műsorok mellett lovagi bemutató és a falu nevezetességeinek bemutatása szerepelt még az elszármazottaknak összeállított programban. A szervezők úgy tervezik, hogy jövőre ismét megtartják a találkozót.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.