Irány a futsal NB II!

facebook megosztás

Az idén a futsal Bajnokok Ligája négyes döntőjében is szerepelt Rába ETO együttesének megszűnése egyfajta dominó-effektust indított el, mely a Nagykanizsai Futsal Club helyzetére is kihatott.


Ősszel már a futsal NB II-ben indíthatják a támadásokat az NFC játékosai

Fotó: Gergely Szilárd

A kanizsaiak a regionális bajnokságból ugyan a sikertelen osztályozójuk után nem jutottak fel az NB II-be, a győri helyzet után ugyanakkor változott státuszuk. Felkérést kaptak a nagykanizsaiak a második vonal küzdelmeire, ők pedig éltek is lehetőséggel, jelezték hogy vállalnák a felsőbb osztályt.

- A szövetség felé le is adtuk a hivatalos nevezést és az is eldőlt, hogy az NB II Nyugati csoportjában szerepelhetünk majd – fogalmazott Dominik Zsolt, az NFC elnöke.

A rajt – szeptember elején - nincs is olyan messze, illetve nem elhanyagolható szempont az sem, hogy a másodosztály még több dolgot követel meg a részvevőktől.

- Az utánpótlásnak már meg kell lennie ilyen szinten, mi pedig indítunk U11, U13, U15, U16 és U18-as korosztályú együtteseket is – folytatta az elöljáró. - Rajtolunk még a futsal Magyar Kupában is, valamint a hazai meccseinket, reméljük nem jön közbe semmi, már az Olajbányász Sportcsarnokban rendezhetjük.

Persze a legtöbbek szurkolót elsősorban a felnőtt együttes sorsa érdekeli, melynek kerete biztosan átalakul majd, ráadásul az előzetes információk alapján szeptember elején már rajtolhat is a bajnokság.

- Augusztus 2-án 19 órától Tiéd a pálya szlogennel az Olajbányász-sporttelepen próba-játékot hirdetünk olyan 18 éven felüli játékosoknak, aki szeretnének futsalozni. Nem titkolt cél, ezzel továbbra is a helyi kötődést szeretnénk erősíteni, emellett szükségünk van arra is, hogy Nagykanizsán, helyben erősek legyünk és nem csupán a pályán vagy a lelátón, hanem a támogatói szektorban is. Az előző szezonunk összességében nagyon jól sikerült, ezért a csapat reklámértéke is többszörösére nőtt, egyben a kanizsai szponzorok esetében is szeretnénk erősíteni a kötődést. Jelenleg e területen is tárgyalunk és minden esély megvan arra, hogy kibővítsük támogatói körünket.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.