Körültekintés és óvatosság

Ma már elég gyakori, hogy több száz, sőt akár több ezer kilométert tesznek meg a nyaralni vágyók. A kötelező szervizelés mellett is ajánlott, hogy a vakáció előtt szakemberek nézzék át az autót. – Gumiabroncsokat, futóművet átnézetni, és esetlegesen a légkondicionáló készüléket kitisztíttatni mindenféleképpen javasolt, hogy ne érje kellemetlen meglepetés utazás közben az embereket, hiszen az emberek 80 százaléka ilyenkor használja leghosszabb távon a gépjárművét - fogalmazott Tímár Krisztián, a nagykanizsai Kiss-Gerencsér Autóház Kft. vezetője.

A nagy meleg és az állandó koncentráció miatt hamarabb fáradnak a sofőrök, így a gyakori megállást és pihenést is jobb, ha minden nyaralni induló beiktatja az útvonaltervébe. Többször meg kell állni, mert ebben a melegben az ember elfárad, ezért jobb többször megállni. Az autópályákon ki lehet használni, hogy vannak sűrűbb megállók, kiállóhelyek - említette Kovács József, a Favorit Autósiskola oktatója, vezetője.

A külföldön nyaraló magyarok között 2018-ban is Horvátország a favorit, az utazók csaknem negyede választja a vb-mámor után ébredező délnyugati szomszédunkat.