Közösségépítő falunap Nemespátrón

facebook megosztás

A nemespátróiak nemcsak a dolgos hétköznapokon, hanem ünnepeik idején is szívesen töltik együtt az időt. Ezt bizonyította a hétvégi falunap, amely számos programmal csábította nemcsak a helyieket, hanem a környékbeli települések polgárait is. 

Ma már egy kis település életében a falunapnak rendkívül fontos szerepe van a közösségteremtésben. – Az utóbbi években a búcsúk már megszűntek, a hagyományt sem nagyon tartják az emberek, így az egyedüli rendezvény, amikor összejön a falu lakossága és a családok, a rokonok, az a falunap – mondta Gilicze Sándor, Nemespátró polgármestere.

Egy közösség attól erős, hogy tagjai nemcsak dolgozni tudnak együtt, hanem a szabadidejüket is közösen töltik. Erről már Cseresnyés Péter miniszterhelyettes beszélt. – Kívánom önöknek azt, hogy a következő, hasonló rendezvényre ugyanilyen lelkesedéssel, közösségi összetartó erővel jöjjenek el, amit eddig is lehetett tapasztalni itt Nemespátrón – fogalmazott Cseresnyés Péter miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő.


Egy kis település életében a falunapnak rendkívül fontos szerepe van a közösségteremtésben

A falunapi főzőversenyre a szomszédos településekről is érkeztek csapatok. A liszóiak sült tarjával és csirkével, görög salátával és tzatzikivel készültek idén. – Minden évben egymás falunapjaira elmegyünk, igyekszünk ott lenni. És természetesen a rokonságok is összefűződnek, hiszen közeli településekről van szó. Illetve a csapat összefog, ez egy négyes körjegyzőség – árulta el Novák Csaba, Liszó polgármestere.

Máshol a zalai erdő kincseiből is került a kondérba. – Szeretek vargányát szedni, most az időjárás kedvező volt, jó termés volt. De ezt most csinálom próbaképpen először, mert ilyen kaját még nem csináltam – mondta Böcseics János.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.