Már készülnek a dödöllefesztiválra

facebook megosztás

A már tinédzser korba lépett fesztivál nemcsak a kanizsaiaknak, hanem egész Dél-Zalának fontos, hiszen évek óta a térség egyik legnépszerűbb és legnagyobb közösségkovácsoló erővel bíró rendezvénye. 

– Várjuk nagyon sok szeretettel a város közösségét, de nem csak városét, hanem a térségben lakókat is erre a gasztronómiai fesztiválra, amely a borról és a dödölléről szól. De emellett természetesen kulturális programok is várják az idelátogatókat. A gyermekekre külön odafigyelünk, nekik is lesznek lehetőségek - mondta Dénes Sándor polgármester.


A XV. Kanizsai Bor- és Dödölle Fesztiválon a gasztronómiai különlegességek mellett városnéző séta és futóverseny is várja az érdeklődőket

A főzőversenyre 20 csapat jelentkezhet, a nevezési határidő augusztus 6. A csoportoknak dödöllekészítési tudományukat új kategóriákban kell majd bizonyítaniuk.

– Új kategóriákat jelöltünk a főzőcsapatoknak: az első a dödölle mint főétel, a második az a dödölle mint köret, itt lehet a tájjellegű ételeket is megjeleníteni. S a harmadik, legújabb kategória, az pedig a borkorcsolya, borajánlóval. Itt szeretnénk a rendezvényen megjelent borászoknak a borait is bevonni, ezzel is kicsit jobban népszerűsíteni a bor részlegét a fesztiválnak - hangsúlyozta Horváth István, a KonTuRplusz Egyesület elnöke.

A XV. Kanizsai Bor- és Dödölle Fesztiválon a gasztronómiai különlegességek mellett városnéző séta és futóverseny is várja az érdeklődőket. A rendezvényen fellép – mások mellett – a Bagossy Brothers Company, Bogi és a nemrég Tóth Verával kiegészült Budapest Bár.    

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.