Mura Reptér Muraföldén

Hivatalosan is felavatták és megszentelték Ferinc Vince könnyűrepülő világbajnok beteljesült álmát. Az ultrakönnyű repülők fogadására alkalmas kifutópálya építése pályázati segítséggel és vállalkozói felajánlással valósult meg, míg a hangár a világbajnok sportoló családi kasszájának köszönhető.

Ferinc Vince csaknem egy évtizede kezdte meg álmai megvalósítását, a Motoros Könnyűrepülő Sport Szövetség elnöke támogatót is talált, a szülőfalujának határában gazdálkodó Kátai Tibor támogatta az elképzelést, így pályázati forrással kiegészülve építették ki az 500 méter hosszú és 30 méter széles kifutópályát. A szombati avatást technikai triatlonnal koronázták meg. – Becsehelyen nagyon sok olyan érték van, amelyet a falu szülöttei hoznak létre. Ez a reptér és ez a hangár is egy ilyen – mondta ünnepi beszédében Németh Géza, Becsehely polgármestere.

A szakág számos versenyzője megtisztelte jelenlétével az avatót, a jó kapcsolatoknak köszönhetően határainkon túlról is érkeztek. Cseresnyés Péter miniszterhelyettes, a térség országgyűlési képviselője azt mondta: a Mura Reptér gazdagítja, vonzóbbá teszi a vidéket. – Van egy olyan programunk, aminek nemcsak ez a reptér, hanem a program is viseli a nevét, úgy hívják: Mura-program, amely azt tűzte ki célul, hogy ez a vidék fejlődjön. Gazdaságilag és ezen belül turisztikailag. És a turisztikában a változatosságot, az aktív turizmust helyeztük előtérbe – hangsúlyozta Cseresnyés Péter, a Mura-program miniszteri-biztosa.

Az avatás alkalmával elhangzott: az egyedi ötleteket - amelyek a magyar gazdaság, vagy egy-egy kisebb közösség érdekében megvalósíthatóak, fel kell karolni, támogatni kell - erre szolgál a Mura-program.