Nosztalgiakirándulás könyvtárosoknak

facebook megosztás

Nagykanizsán nosztalgiáztak a könyvtárosok. A Magyar Könyvtárosok Egyesületének jubileumi, 50. vándorgyűlése szakmai kirándulással ért véget pénteken. Az egyik csoport a kendlimajori művésztelepen és a Czinki Nosztalgiaudvarban járt, majd a Halis István Városi Könyvtár szolgáltatásaival ismerkedett meg.

Alaposan körbejárta a kanizsai könyvtár épületét ez a kirándulócsoport. A programon résztvevők érdeklődése elsősorban szakmai volt, hiszen mindegyikük aktív könyvtáros. – Nagyon érdekes volt látni, hogy lehet mozgatni a polcokat, és így változtathatók a könyvtári terek. Ez a különféle funkcióknak eleget tévő flexibilitás ma igen erős trend: ha a könyvtárban van egy rendezvény, akkor át lehet alakítani és be lehet rendezni a helyiségeket például előadóteremmé vagy játszóházzá – mutatott rá a debreceni Grégász Miklós.

A vendégek az intézmény szolgáltatási körébe is betekintést nyertek. – Kanizsa a digitalizálásban élen jár. Azt gondolom, a jövő erre tart. A fiatalok szerint a neten minden fent van, de nem gondolnak arra, hogy nagyon sok minden még nincs a neten. A könyvtárnak pedig egy átalakuló funkciója van: közösségi tér – fogalmazott a Budapestről érkezett Szakmári Klára könyvtárostanár.

A látogatók az elmúlt napokat Keszthelyen töltötték, ahol a Magyar Könyvtárosok Egyesületének jubileumi, 50. vándorgyűlésén vettek részt. A többnapos rendezvénysorozat a szakmai kirándulásokkal ért véget pénteken.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.