Nyári programok a Kanizsa Kulturális Központtal

facebook megosztás

Nyáron is sokféle programmal várja a KKK a kultúrára szomjazó kanizsaiakat. A kínálatban a gyerekeknek szóló kézműves foglalkozások mellett szerepel nyári színház, kiállítás, illetve az olyan népszerű sorozatok is folytatódnak, mint a Szerenád a gesztenyefák árnyékában vagy a Népek zenéje.

A Kanizsa Kulturális Központban nyáron sincs leállás.

– Egy picit korlátozzuk a nyitvatartásunkat, valamint ilyenkor végezzük el a karbantartási munkálatokat is, hogy ősszel újult erővel, megszépülve várjuk a közönséget. Júliusban a Medgyaszay Ház zárva tart, de a HSMK és a Móricz Zsigmond Művelődési Ház nyitva van – tájékoztatott Kovácsné Mikola Mária igazgató.

A vakációzó gyerekeket a szerdánkénti kézműves játszóház mellett a Pöttöm Kuckó is várja, a felnőttek számára pedig kiállítások, színházi előadás és szabadtéri koncertek nyújtanak majd igényes szórakozást. A szabadtéri koncertek közül az olyan népszerű sorozatok is folytatódnak, mint például a Népek zenéje. 

– Idén a harmadik éve, hogy a Kanizsa Kulturális Központ az Erzsébet térre zenei esteket szervez. Ezeket igyekszünk úgy összeállítani, hogy különböző népek zenéjét, és néha a táncát is bemutassuk – mondta el Godinek Ibolya művelődésszervező.

A korábbi években volt már olasz, görög és délszláv est a Zenepavilonnál. Az idei sorozat csütörtök este a Budapest Bossanova Quartet brazil koncertjével kezdődik, de a későbbiekben francia és azeri dalokat is hallgathatnak majd az érdeklődők. Rossz idő esetén a Népek zenéje előadásait a HSMK-ban tartják meg.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.