Óriás patások Kanizsán

facebook megosztás

Több mint kétszáz motorgumi kellett a városban látható gumiszobrok egyikének elkészítéséhez. Hetek óta a gumiabroncsokból készült bika és szarvas uralja Nagykanizsa főterét és Fő utat. A különleges látnivalók mellett a mai napig sokan megállnak, megcsodálják, lefényképezik, esetleg szelfit készítenek azok előtt.

Az Erzsébet térre egy bika, a Fő út mellé pedig egy szarvas költözött az elmúlt hetekben. A hatalmas alkotások a járókelők figyelmét is felkeltették.

– Nem tudom, ki alkotta ezt és miért tették ide? Ez a kérdés – latolgatta Juhász Éva.


A különleges látnivalók mellett a mai napig sokan megállnak, megcsodálják, lefényképezik, esetleg szelfit készítenek azok előtt

Az alkotások Demeter László amatőr szobrász keze munkáját dicsérik, aki 2014 óta készíti szobrait. A kezdetben hobbiként űzött, több munkafolyamatból álló elfoglaltság mára komoly szenvedéllyé nőtte ki magát.

– Igazándiból az összes a fantázia szüleménye. Hasonlítani hasonlítanak ma élő állatokra, de nem az volt feltétlen a cél, hogy egy az egyben lekopírozzak egy ma is létező állattípust. Gumiból készülnek, egy fém vázra vannak felépítve. Elég sok a munkafolyamat: gumivágás, hegesztés, megtervezni az egész formát, méreteket, csavarozás és festés a vége – árulta el kérdésünkre az alkotó.

Demeter László legnagyobb alkotása, az Erzsébet téren lévő bika elkészítéséhez több mint 200 motorkerékpár gumira volt szükség. A nem mindennapi szobrokról sok pozitív visszajelzés érkezett az alkotóhoz.

– Érdekes, különlegesnek tartom itt, a város központjában. Olyan egyedi – vélekedett Horváthné Kulcsár Gabriella.

Demeter László elmondta, szeretné, ha alkotásai a jövőben nemcsak a kültereket díszítenék, hanem beltéren is funkcionálnának.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.