Salsa az Erzsébet téren

facebook megosztás

Táncosok lepték meg a járókelőket csütörtök este az Erzsébet téren. Első alkalommal tartott salsa-estet a Kanizsa Salsa Egyesület. A programot azzal a céllal szervezték meg, hogy minél több ember megismerje és kipróbálja ezt a latin-amerikai eredetű táncot. A szervezők legközelebb vasárnap este várják az érdeklődőket a téren.


A szervezők hagyományt kívánnak teremteni a táncos estekkel

Természetesség, vidámság és egyszerű ritmus jellemzi a salsát. Aki tegnap este kedvet érzett egy kis mozgáshoz, egy kanizsai egyesület jóvoltából ki is próbálhatta ezt a táncstílust.

– A kubai salsa egy utcai tánc, úgyhogy mi is szeretnénk ezt itt megélni, és folytatni a programok sorát, amit a nagykanizsai önkormányzat és a turisztikai egyesült az előzőekben szervezett. Szeretnénk ebből egy pici hagyományt teremteni, és szeretnénk kültéri rendezvényeket szervezni a közeljövőben. Fővárosunkban például ennek nagy múltja van – ott is egyébként Erzsébet-téri Salsának hívják a legnagyobb közterületi salsás rendezvényt – mondta Borsos Gellért, a Kanizsa Salsa Egyesület vezetője.

A kubai salsán kívül, a dominikai bachatát és az angolai eredetű kizombát is bemutatták az egyesület tagjai. Szerintük közösségépítő ereje is van ezeknek a táncoknak.

– Összeszedi a csapatot, másrészt pedig bemutathatjuk azoknak, akik még nem látták ezt a táncot, vagy még egyelőre csak ismerkednek vele – hogy mennyire jó, milyen vidám, és igazából mindent megmozgat – fogalmazott Kómár Tünde.

A szervezők hagyományt kívánnak teremteni a táncos estekkel, így most vasárnap 19:00 órától is várják az érdeklődőket az Erzsébet téren.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.