Szakmai és erkölcsi elismerést kapott a kanizsai védőnő

facebook megosztás

A Magyar Védőnők Egyesülete idén is meghirdette az Év Védőnője pályázatot, melyre a családok, kollégák, munkáltatók jelölhették a szakmában dolgozó segítőket. A Vezető védőnő kategóriában a nagykanizsai Adorján Árpádné részesülhetett ebben a megtiszteltetésben.

2011 óta adják át a MAVE által alapított Év Védőnője díjakat, melyekkel a családokat segítő, áldozatos munkát végző védőnőket jutalmazzák meg. Idén is öt kategóriában várták a jelöléseket. – Öt díjat adunk át minden évben. Év Védőnője díjat kaphat a kistelepülésen dolgozó védőnő, egy közepes településen, egy nagyvárosban élő, és közösségeket is díjazunk, akik együtt dolgoznak egy tanácsadóban – őket is jelölhetik a gondozottaink. S a szakfelügyeletet ellátó védőnő kolléganő, aki, mint említettem, nagyon fontos, hogy segítse, támogassa mindennapi munkájukat a védőnőknek – tájékoztatott Csordás Ágnes Katalin, a Magyar Védőnők Egyesületének elnöke.


Adorján Árpádné átveszi az elismerést (Fotó: MAVE)

Adorján Árpádné 43 éve lépett a védőnői pályára, 19 éven keresztül pedig vezető védőnőként segítette munkatársait. Az idén nyugdíjba vonult vezető védőnő nagy megtiszteltetésnek vette, hogy kollégái jelölték erre a díjra. – Számomra ez egy hatalmas meglepetés volt, ugyanis ebben az évben, június 25-ével vonultam nyugdíjba, és egy nagyon kellemes búcsúztatót tartottak a kolléganők. A búcsúztató végén szembesültem azzal a ténnyel, hogy ők engem felterjesztettek erre az elismerésre. Nagyon-nagyon meglepődtem, ennek hatalmas eszmei értéke van. Meg is hatott rettentően, és azt mondtam, ha nem is kapom meg ezt az elismerést, de maga az a tény, hogy nekik egyáltalán megfordult a fejükben, hogy én erre érdemes vagyok, ez egy csodálatos dolog volt – árulta el az Év Vezető Védőnője, Adorján Árpádné.

Az elismerő oklevél mellé emlékül minden díjazott egy egyedi tervezésű, tradicionális üvegfestéssel készült, iparművészeti nyakéket is kapott.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.