Szelektív szigetek szűnnek meg Kanizsán

facebook megosztás

A város kilenc pontján megszüntette a szelektív szigeteket a Viridis-Pannonia Nonprofit Kft. A szolgáltató a folyamatos, nagy mennyiségű illegális hulladék-elhelyezés miatt döntött így. A Rákóczi és a Jókai utca sarkáról is eltűnt a szelektív sziget. A környékbeli lakók szerint érthető a szolgáltató döntése, mert rendszeresen, a környező utcákból is hordtak a kukákhoz illegális hulladékot. – Halomszám állt a szemét, hétről-hétre. Hiába takarította ki a Pannonia, másnap ugyanannyi volt a szemét. Nem tudták, hogy a zöld üveget a zöldüveges ládába vagy éppen fordítva kell dobni. Halmokba állt a szemét, ez egy nagyon szomorú dolog. A lakókat meg is értem, akik itt laknak, hogy fel vannak háborodva, de engem is felháborít, pedig egy pár házzal odébb lakom - mondta Horogh Gyula. Kiskanizsán is rengeteg problémát és konfliktust szült a szemétlerakó szabálytalan használata.


A megszüntetett hulladéklerakók mind családi házas övezetekben voltak

- Személy szerint nagyon sajnálom, de én megértem a Pannonia-Nettát, mert áldatlan körülmények voltak itt. Én nem is tudom, hogy emberek hogy gondolják azt, hogy törmeléket hoznak, de volt olyan is döglött kutyát tettek itt ki. Én tudom jól, hogy a lakóknak sem volt mindegy ez a bűz, ami itt áradt. Szerintem éjjelente voltak itt patkányok is - fogalmazott Horváth Ferenc.

A napokban megszüntetett hulladéklerakók mind családi házas övezetekben voltak. Az ott uralkodó állapotok közegészségügyi okokból is indokolttá tették a 9 szelektív sziget elszállítását. – Mind a nagykanizsai rendelet, mind a hulladéktörvény lehetővé teszi a szolgáltatónak, hogy ezt a döntését meghozza. Nagykanizsán ehhez még a Via jóváhagyása is kellett. Mivel ezek családi házas övezetben találhatóak, szeretném hangsúlyozni, hogy a szelektív hulladékgyűjtés továbbra is a lakosság rendelkezésére áll, hiszen Nagykanizsán a családi házas övezetekben házhoz menő szelektív gyűjtés működik, sárga és kék zsákban. Ezeket díjmentesen biztosítjuk a lakosság részére - nyilatkozta Molnár-Rodek Bernadett, a Viridis-Pannonia Környezetvédelmi Kft. szolgáltatási és értékesítési igazgatója. A szelektív gyűjtéshez szükséges zsákokat a gyűjtőjáratok munkatársaitól és a szolgáltatónál is igényelhetik a kanizsaiak.  

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.