Szombaton avatják fel a könnyűgépes repülőteret Becsehelyen

Szombaton avatják fel a könnyűgépes repülőteret Becsehelyen. Ferinc Vince világbajnok pilóta régi álma teljesül azzal, hogy a hétvégén átadhatják a 18 méter hosszú és 12 méter széles hangárépületet, valamint a leszálláshoz szükséges kifutót.

Az új repülőtér rögtön egy versennyel debütál, hiszen technikai triatlont rendeznek. Ez a típusú megmérettetés kanizsai szabadalom, földön, vízen, levegőben, repülőkkel, autókkal és jetskikkel mérik össze tudásukat a párosok. A verseny reggel 8-kor kezdődik, a reptérszentelést pedig délben tartják.


Technikai triatlonnal avatják a becsehelyi könnyűgépes repteret

– A reptérnyitást egy versennyel hoztuk össze, ebből tízet már megrendeztünk Nagykanizsán, s akkor én úgy döntöttem, hogy annyi elég volt. Ez annak idején kimondottan kanizsai, tehát a mi találmányunk volt. De most időszerűnek látszott, hogy egyet itt Becsehelyen is csináljunk. Ugyanúgy, hagyományosan repülés, autózás és jetski lesz a dologban, csak most a becsehelyi repülőtér ad otthont neki, de a jetskis résznek ugyanúgy a nagykanizsai Csónakázó-tó, illetve a Becsehely és Nagykanizsai környéki utak az autós részének – mondta el Ferinc Vince, a Motoros Könnyűrepülő Sport Szövetség elnöke.