Újra a lovasoké volt a terep

Bajnoki forduló tartottak a Csónakázó-tó melletti pályán vasárnap. Zala, Vas és Somogy megye egyesületeinek legjobbjai vettek részt a díjugratáson, csaknem 40 ló és lovasa mérettette meg magát a hétvégén Nagykanizsán.

Több kategória szerepelt a vasárnapi programban, különböző nehézségi fokozatokban. A szervező szerint az egyesületi tagok megszorongatták egymást. – A kezdő kategórián túl éppen az 1 méter, 1 méter 10 centis akadályon megy a verseny. És ami a lényeg, szeretnénk 1 méter 20, 30-as összevetéssel egy-egy versenyt rendezni. Bízunk abban, hogy ez sikerülni fog, és az ilyen pályákon is tudunk érvényesülni – fogalmazott Dobri Lajos szervező, a Zala Megyei Lovas Szövetség elnöke.

A Kanizsa melletti pálya, illetve annak környezete évről évre ámulatba ejti a résztvevőket. – Nagyon szép helyen lovagolhatunk itt, a Csónakázó-tónál. Gyerekkorom óta járok ide versenyezni, itt voltam kezdő, ifista, tehát elég régóta taposom a pályát. Nagyon jó a szervezés, a Kanizsa Lovasklub mindig jó szervezéssel, szép akadályokkal, jó talajjal vár minket – mondta el Vitéz Viktória, a Gyenesdiási Lovas Sport Egyesület edzője.

A hétvégi forduló után a legjobbak továbbjutnak a bajnokságban, a Csónakázó-tó és környéke pedig hamarosan újabb versenynek ad majd otthont.