Zsarunap

facebook megosztás

A rendőrök munkájába nyerhettek betekintést azok a gyerekek, akik ellátogattak a Családsegítő és Gyermekjóléti Központ tegnap délutáni programjára. A zsarunapon két körzeti megbízott mesélt a napi feladatokról, a felszerelésükről és a bűnmegelőzésről.

Sokan kíváncsiak voltak a Csellengők Házában megtartott zsarunapra. A programon a gyerekek megtudták azt is, milyen felszereléseket használnak munkájuk során a rendőrök. – Ez például egy nagyon jó rendszerű rádió, viszonylag új fejlesztésű. Olyan jó lefedettsége van, amilyen a telefonoknak sincs. Az autóban lévő nagy rádiónké pedig még jobb – magyarázta Bukovecz József körzeti megbízott.

A kapitányság munkatársai ezt a bizonyos rádiót is megmutatták a gyerekeknek. – Láttam, hogy amikor bele lehet beszélni, oldalt kell megnyomni egy gombot – mesélte Hollender Jázmin. A Hollender lányok amúgy mindketten rendőrök szeretnének lenni, így már most tudnak egyet s mást erről a hivatásról. – A városban járkálnak. Ha valaki veri a másikat, akkor azt megbüntetik – mondta Jázmin testvére, Barbara Hermina.

A zsarunapra meghívott vendégek arról is beszéltek, bár a bűnüldözés fontos része a rendőrség munkájának, a cél elsősorban a bűnmegelőzés. A Családsegítő és Gyermekjóléti Központ a nyár hátralevő részében még kézműves és egészségnapot, valamint gyalogtúrát is szervez a fiataloknak.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.