A vasútállomáson és az autóbusz-pályaudvaron is randalírozott a testvérpár

facebook megosztás

Henyélő, italozó életmód, nők bántalmazása és agresszivitás. Az ember először elveszti a társadalomhoz „rögzítő” kapcsait, majd kitaszítottságában egyre mélyebbre süllyed, végül a közösség már hallani sem akar róla: „a börtönben van ennek a legjobb helye”. És valljuk be, igaza is lesz az emberi közvélekedésnek, hiszen már az őskortól kezdve érvényes a szabály: aki nem tud beilleszkedni és normálisan élni a társadalomban, azt a közösség kitaszítja, elszigeteli, mert más megoldása nincs a dolognak. Így járt az a petőhenyei testvérpár is, akik az idei nyár elején randalírozták végig Zalaegerszeg vasútállomását és központi autóbusz-pályaudvarát. Végül elfogták őket, az ügyészek pedig végrehajtandó fogházbüntetést és elzárást kértek rájuk. A büntetőügy részleteiről dr. Pirger Csabát, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivőjét kérdeztük.

Egy korábban már többször is büntetett petőhenyei testvérpár közül a fiatalabbik 2018. június 7-én, 23 óra körül a zalaegerszegi Kossuth Lajos utcán, erősen ittas állapotban keveredett szóváltásba keveredett élettársával: leköpte, mire a nő pofon ütötte. A férfi erre rugdosni kezdte, oly módon, hogy élettársa fejét két kézzel megfogta és maga felé húzva, háromszor is arcon rúgta: a bántalmazás következtében mindketten a földre kerültek. Végül a nő a megyei kórház sürgősségi ambulanciáján kért ellátást 8 napon belül gyógyuló sérülései miatt.

A testvérpár – mindketten ittas állapotban – három nappal később, 22 óra 40 perc körüli időben a zalaegerszegi autóbusz-állomáson szóváltásba keveredtek egy férfivel, aki biztonsági őri feladatokat látott el a buszpályaudvaron. A szóváltás előzménye az volt, hogy a biztonsági őr rászólt a kukákat borogató testvérekre, akik emiatt lökdösni kezdték. A vita tovább folytatódott, egyikőjük leköpte a biztonsági őrt, majd, miután a többszöri kérés ellenére továbbra sem voltak hajlandók elhagyni a buszállomás területét, a fiatalabb testvér odalépett hozzá azzal, hogy „Gyere, játsszuk le!”. Majd elkapta a férfi bal karját és a földre rántotta magával, ahol dulakodni kezdtek. Az őr végül felállt a földről és a segítségére siető szolgálattevő közreműködésével a testvérpárt elzavarták a helyszínről. A biztonsági őr 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A testvérek nem sokat gondolkoztak tettükön, ugyanis néhány óra múlva ismét randalírozni kezdtek. Már másnap – 13 óra 29 perc körüli időben – megjelentek a zalaegerszegi vasúti restiben, ahol ott tartózkodott a fiatalabb testvér élettársa is. Először az idősebb férfi lépett oda hozzá, közölve: „Most véged, mert itt van a D…”. Mikor az öccse is odaért, „Megvagy, te büdös k...!” felkiáltással „köszönt” az asszonynak. Vita alakult ki, majd, amíg az élettársa kiment a mosdóba, addig a nő átmenekült a vasúti váróterembe, ahol elbújt a mellékhelyiségben. A testvérek a keresésére indultak, és mikor rátaláltak a nőre, az élettárs a hajánál fogva rángatta ki az asszonyt a mosdóból. Amikor elengedte a haját, ismét vita alakult ki köztük: a szóváltás során a nőt beszorította a váróterem egyik sarokrészébe, majd ököllel egy ízben megütötte a bal halántékát, úgy, hogy a feje belecsapódott a falba. A nő megszédült, leguggolt, ekkor azonban már a helyszínre érkeztek a rendőrök is. Az asszony a bántalmazás következtében a koponya 8 napon belül gyógyuló zúzódását szenvedte el.

Mindezek miatt a Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség garázdaság, testi sértés és becsületsértés vétsége miatt emelt vádat a testvérpár ellen a megyeszékhely járásbíróságán, végrehajtandó fogházbüntetés és elzárás kiszabását indítványozva.

Papp Attila

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.