A versenyszezonra hangolnak

Egyhetes edzőtáborral készültek a következő versenyszezonra a SZKES táncosai. A Honvéd Kaszinó tánccsoportja hétfőn kezdte meg az egész napos próbákat, pénteken pedig a szülőknek bemutatott gálával zárult a nyári felkészülés.

65 táncostól volt hangos az utóbbi napokban a Honvéd Kaszinó. A SZKES-nél jelenleg három gyerek, valamint egy junior formációval készülnek az októberi és novemberi versenyekre. Az új koreográfiák megtanulását ezen a héten vendég szakemberek is segítették. Az edzőtáborban tanultakat ma délután a szülők is megnézhették. – A tábor végén megmutatjuk a szülőknek, hogy mit tanultak a gyerekek a héten. 8 koreográfiával készülünk a következő évadra, ezek már versenykoreográfiák. Két koreográfus segít nekem ebben. Az egyik Király Béla, a másik pedig Győri Ádám. Ők Budapestről érkeztek hozzánk – mondta el Szécsényiné Kápolnás Edina, a Honvéd Kaszinó SZKES Dance Tánccsoportjának szakmai vezetője.

Az új műsorszámokra jellemző, hogy nem csak a tánctudásukat, de a színészi képességeiket is fejlesztik a SZKES Dance Tánccsoport tagjai. – Én moderntáncot tanulok itt, és eddig sok sikert értünk el az egész csapattal. Most jelenleg hegedűsök leszünk – fogalmazott Szabados Koppány.

Szeptembertől újra heti három alkalommal készülnek majd a táncosok a versenyszezonra. – Nem tudom, hogy nehezebb lesz-e, vagy könnyebb, de úgyis meg fogjuk oldani – vélekedett Gerencsér Sára.

A 4 csoportos produkció mellett egyéni és duó számokat is előadnak majd a 2018 és 2019-es versenyeken a SZKES táncosai.