Csingahegyi Napok

facebook megosztás

Verssel, tánccal és muzsikaszóval nyitották meg a Csingahegyi Napokat Homokkomáromban. A programsorozatban a közösségépítés mellett idén is a mesterségeket helyezték előtérbe.

 – Minden évben egy kiemelt dolog van, idén a szalmafonás lesz. Nyíregyházáról jön egy tagunk, aki a kultúrházban fog napközben a szalmafonás rejtelmeire tanítani fiatalokat, illetve idősebbeket, és akiket érdekel. Emellett törzsgyökeres az alaszakma, a fafaragó, a bőrös, a kovács és a festő – fogalmazott Tislér Zoltán szervező.

Bella Józsefné 11 éve látogatja a homokkomáromi rendezvényt. Elmondása szerint a Csingahegyi Napok népszerűsége abban rejlik, hogy nagyon jól összekovácsolja a helyi közösséget.

– Az embereket összehozza, és nagyon jó, mert mindenféle emberrel találkozunk. Szokott itt többféle kézműves lenni, de az a baj, hogy mindig kevesebben vagyunk. Az emberek érdektelenek, pedig higgye el, szüksége van az embereknek arra, hogy ilyen társaságban különböző emberekkel találkozzanak - mondta Bella Józsefné.

A programokat a már hagyományos szoboravató zárja majd szombaton. A homokkomáromi templomnál található szoborparkban idén Nagy Lajos király szobrát helyezik el.

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.