Dalostalálkozót tartottak a barátság jegyében

Ahol muzsika szól, ott nincs helye a bánatnak, énekelte az egyik csoport azon a dalostalálkozón, amelyet évről évre megszervez a bajcsai Rezedák Hagyományőrző Dalkör. A nótás seregszemlét idén új helyszínen, a Hevesi Sándor Művelődési Központban tartották.

Dalcsokorral köszöntötték barátaikat a bajcsai rezedák. Az évről évre egyre nagyobb rendezvény Tóth Nándor alpolgármester szerint a házigazda együttes sikerét is jelzi.

– Ezelőtt nyolc évvel azért alakultak, hogy saját magukat és a helyieket szórakoztassák, aztán elhagyták a településrész határait: először csak Kiskanizsán és Nagykanizsán, majd a város környékének szinte minden településén felléptek – fogalmazott.


A bajcsai rezedák a közelmúltban aranyminősítést kaptak (Fotó: Gergely Szilárd)

A közelmúltban KÓTA - aranyminősítéssel elismert Rezedák Hagyományőrző Dalkör a baráti kapcsolatok ápolása végett szervezte meg immár nyolcadik alkalommal a találkozót.

– Azért jöttünk a HSMK-ba, mert Bajcsát már kinőttük. Annyi barátunk van, hogy nem szerettünk volna senkit sem kihagyni, s csak itt férünk el – mondta el kérdésünkre Marczin Jenőné, a dalkör vezetője.


A Zalaszentbalázsi Népdalkörrel új a barátság (Fotó: Gergely Szilárd)

A tavalyi találkozó óta két új barátság is köttetett: az egyik az Eszteregnyei Új Citerásokkal, a másik pedig a Zalaszentbalázsi Népdalkörrel, amely idén ünnepli húszéves fennállását.

– A legtöbbször zalai népdalcsokrokat éneklünk, Horváth Károly és Vajda József gyűjtéséből, de más tájegységek dalait is szívesen énekeljük, valamint alkalomhoz illő műdalokat is a repertoárunkra tűzünk – tudtuk meg a népdalkört vezető Beke Miklósnétól.

A mintegy háromórás műsorfolyam alatt 16, a népi énekes és táncos hagyományokat aktívan ápoló csoport lépett fel.