Életünk fotópályázat: Napokon belül indul a jelentkezés

facebook megosztás

Elő a fényképezőgépekkel! 35. alkalommal hirdeti meg az Életünk Országos Fotópályázatot a Kanizsai Kulturális Központ és a Kanizsa Fotóklub. A szervezők két témában várják a pályamunkákat.

Kétévente hirdetik meg az Életünk Országos Fotópályázatot, ám szervezeti okok miatt a tavalyi év kimaradt a biennálé életéből. Idén viszont már készíthetik a gépeiket a fotósok, hiszen hamarosan indul a jelentkezés. Mindkét kategóriában, azaz a témamegkötés nélküli Életünkben, valamint a Csendéletben is öt képpel nevezhet minden szerző.

– Klasszikus kompozíciós megoldásokkal lehet operálni, a kevésbé klasszikusokkal akkor érdemes, ha tényleg ütősek. Látványos, ütős képeket várunk, de azzal sincs probléma, ha a kép egy kicsit lapos, viszont nagyon erős gondolati tartalommal rendelkezik – mutatott rá a Kanizsa Fotóklub vezetője, Varga Szilárd.

A képeket szeptember 1-30. között lehet feltölteni a szervezők által megadott címre. A Baricz Kati vezette zsűri október elején bírálja el a pályamunkákat.

– A pályázat díja az első helyezett esetében 50 ezer forint, a második helyezetté 35 ezer forint, de tárgyjutalmakat és okleveleket is kiosztunk. Maga a kiállítás novemberben lesz látható az Ősze András Galériában – tájékoztatott Horváthné Gelencsér Edit, a HSMK intézményegység-vezetője.

Színes és monokróm, digitális és analóg fotóval egyaránt lehet versenyezni, de a nevezett alkotásokat kizárólag digitális JPG formátumban fogadják el a szervezők. A legutóbbi pályázatra, amelynek altémája a jazz volt, csaknem háromszáz kép érkezett, ezek közül 67-et válogattak be a hazánk életét bemutató kiállítás anyagába.

Részletes tudnivalók a nevezésről ITT és ITT.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.