Érkeznek a tankönyvek a kanizsai iskolákba is

facebook megosztás

Érkeznek a tankönyvek a kanizsai iskolákba is. A 2018-19-es tanévre rendelt kiadványok több mint hatvan százalékát már megkapták az intézmények. Idén a kormány 11 milliárd forintot fordít az ingyenes tankönyvellátásra, amelynek révén az 1-9. osztályosok, a felsőbb évfolyamokon pedig a rászoruló diákok térítésmentesen juthatnak a tankönyveikhez.

A héten a Batthyány Lajos Gimnáziumba is megérkeztek a tankönyvek a KELLO raktárából.

– Körülbelül nyolcezer tankönyv érkezik, öt raklapon szállítják ki a posta dolgozói. A feldolgozásban a közösségi szolgálatos gyerekeink is a segítségünkre lesznek – mondta el kérdésünkre a BLG könyvtárosa, Horváth Éva.


A héten a BLG-be is megérkeztek a tankönyvek

Országos szinten is jól halad a tankönyvek kiszállítása: az augusztus végéig megrendelt 12,5 millió kiadványból már 7,5 milliót megkaptak az intézmények, a többi csomag pedig a hónap végéig megérkezik. A pótrendelésre augusztus 21-től lesz lehetőség, az utólag rendelt könyveket szeptember végéig szállítják ki.

Ebben a tanévben egyébként több mint egymillió gyermek kap ingyen tankönyvet: az 1-9. osztályban mindenki, a többi évfolyamon pedig a rászoruló diákok. Emellett csökkent a tankönyvek ára is.

– Vizsgáltuk, hogy ha az idei tankönyvrendelések a 2013-as árakon történtek volna, akkor 5-6 milliárd forinttal kerültek volna többe a családok számára, de ebben az állami feladatellátási rendszerben negyven százalékkal tudtuk csökkenteni a tankönyvek árát – fogalmazott a köznevelésért felelős helyettes államtitkár Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.


Fotó: Botár Gergely/kormany.hu

Maruzsa Zoltán hozzátette, folyamatban van egy olyan projekt, amely révén a következő három évben az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet mintegy 900 új könyvet fejleszt, köztük nemzetiségi kiadványokat, illetve sajátos nevelési igényű tanulókat kiszolgáló köteteket is.

Kezdőkép: Botár Gergely/kormany.hu

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.