Gyékényes, a mi Balatonunk

Vasárnap visszatért a strandidő – sokan választották délutáni programnak a gyékényesi fürdőzést. A zalaiak és a somogyiak a tó közelsége miatt szeretnek ide járni, a távolabbról érkezők pedig a kellemes környezetet emelték ki. Ugyanakkor itt csak kellő óvatossággal és körültekintéssel szabad fürdőzni.

Még a vasárnap délutáni órákban is folyamatosan érkeztek a fürdőzők a Gyékényes melletti bányatóhoz.

– Fürdőzünk, napozunk, és van egy kis éttermi látogatás. Meg hát a család a lényeg, az, hogy együtt el tudunk ide jönni – árulta el a murakeresztúri Kocsis János.

A parkoló szinte teljesen megtelt, a parton viszont még lehetett találni néhány árnyékos helyet.

– Szerintem tisztább a vize, mint a Balatonnak. Meg kicsit kevesebben is vannak itt. Ilyenkor egyébként elég nagy dugók vannak az M7-esen, ide könnyebb volt lejönni – árulta el a kaposvári Deák László.


Vasárnap is sokan keresték fel Gyékényest

A pihenés mellett az aktív kikapcsolódásra is lehetőség van.

– Napozunk, úszkálunk, most pedig mindjárt megnézzük, mit lehet látni búvárszemüveggel a vízben – mondta Nagy Judit, aki szintén a somogyi megyeszékhelyről érkezett.

Bár a Kotró valóban Magyarország egyik legtisztább vizű tava, fürdőzni csak kellő óvatossággal és körültekintéssel szabad benne. A part mentén még egyenletesen mélyül a bányató, de az átlagos mélysége hat méter, sőt, helyenként akár 20-30 méter mély is lehet.