Így hosszabbítsd meg a nyarat!

facebook megosztás

Igazi nyárimádó vagy, és úgy érzed, még egy ideig élvezni szeretnéd a legmelegebb évszak hangulatát? Íme néhány tanács, hogyan hosszabbítsd meg a kedvenc évszakodat!

Sokunk kedvence a legmelegebb évszak, de sajnos eljön az idő, amikor búcsút kell mondanunk a nyárnak. Nem kell azonban elkeseredned, inkább tartsd távol a negatív gondolataidat, és koncentrálj arra, miként hosszabbíthatod meg a pihenés, feltöltődés és szórakozás időszakát, hiszen így a munkával teli hétköznapok is könnyebbnek tűnnek majd. Kovács Szilvia, a hévízi NaturMed Hotel Carbona szakértője szerint ez nem is olyan nehéz feladat. Lássuk, melyek a leghatásosabb nyárhosszabbító praktikák!

Minél tovább a szabadban!

A nyári kánikulában biztosan észrevetted, hogy sokszor nincs kedved igazán nekiindulni, mozogni. Itt az idő bepótolni az aktivitásokat! A mostani időjárás tökéletes a nagyobb túrákhoz, kirándulásokhoz, biciklizésekhez. Töltsd fel D-vitamin raktáraidat, legyél annyi időt a szabadban, amennyit csak tudsz! Strandolj még egy nagyot, és fedezd fel a környék látnivalóit! Használd ki minél tovább az őszi napsugarakat, ezek nemcsak a barnaság megőrzésében segítenek, hanem hangulatjavítóak is. A bőröd fiatalságát, egészségét táplálkozással is segítheted. Fontos, hogy minél több antioxidáns hatású vitamin (C és E) szerepeljen az étrendedben: egyél homoktövist, csipkebogyót, kivit. A karotinoidokat tartalmazó sárgarépa fogyasztása pedig az egészséges barna bőr kialakulásában, és hosszan tartó megőrzésében segít.

Folytasd a fesztiválszezont!

A nyár végével nem kell elköszönnöd a fesztiváloktól, hiszen még csak most kezdődik a szüreti időszak! Tele a rendezvénynaptár jobbnál-jobb kültéri eseményekkel, piknikekkel, gasztro fesztiválokkal, ráadásul sokszor nem a tűző napon kell sorban állnod, hanem végre elviselhető a hőmérséklet!

Készülj a hidegebb hónapokra!

Kovács Szilvia, a hévízi NaturMed Hotel Carbona szakértője szerint a kikapcsolódás mellett ne felejtsd el felvértezni a szervezeted a vírusos időszakra. Mozogj, sétálj, egyél sok gyümölcsöt, és ha szállodába mész, válassz olyan helyet, ahol kellemes környezetben figyelnek oda az egészségedre! Használd ki a lehetőséget, és mérd fel szervezeted állapotát, hogy tudd, miben kell erősítened a testedet. Próbálj ki új, egészséges ételeket, és vegyél részt egy immunerősítő, frissítő masszázson.

Ajándékozd meg magad egy wellness hétvégével!

Az igazi top tipp természetesen egy wellness hétvége, ha megteheted, mindenképpen ezzel hosszabbítsd meg a nyarat. Különösen jó választás, ha olyan hotelbe mész, ahol van melegvizes kültéri medence, és a pihenés, valamint gasztro élmények mellett szakemberek segítenek a különböző mozgásformák, például a nordic walking elsajátításában, így a szabadban sportolhatsz a friss levegőn. Meglátod, nem is bánod már, hogy vége a nyárnak!

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.