Itt a kánikula!

facebook megosztás

Az elmúlt héten már megmutatta igazi arcát a nyár. Aki tehette, a nagy melegben valamelyik vízpartot kereste fel, ezért szombatra és vasárnapra a város is szinte teljesen kiürült. A csaknem 35 fokban különösen fontos, hogy figyeljünk a folyamatos vízfogyasztásra, valamint ne tartózkodjunk délelőtt 11 és délután 15 óra között a napon. Szinte a levegő is alig mozdult meg a 36 fokos melegben. Igazi forrósággal köszöntött be a nyár, ezért az elmúlt hétvégén, a nagy hőségben csak egy-két ember merészkedett ki Nagykanizsa utcáira.


Az előrejelzések szerint a kánikula péntekig kitart.

– A kisfiamnak fájt a foga, be kellett jönnünk egy fájdalomcsillapítóért. Úgyhogy most megyünk majd lassan hazafelé, csak kicsit megpihentünk itt a hűvösben - mondta Balogh-Bognár Ilona. Múlt héten másodfokú hőségriasztás lépett érvénybe, ezért az ország több pontján - köztük Nagykanizsán is - hűsítő pontokat jelölt ki a katasztrófavédelem.  – 36 fok van, ahogy néztem. Kijöttünk egy kicsit hűsölni ide a vízeséshez és majd viszem haza a leányzót.

Az előrejelzések szerint a kánikula péntekig kitart, ezért aki teheti, ne tartózkodjon délelőtt 11 és délután 15 óra között a napon, valamint figyeljen a folyamatos folyadék- és sópótlására.

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.