Jöttek és három pontot vittek

FC Nagykanizsa (9.) – Ménfőcsanak ESK (3.) 1-3 (0-2)

NB III Nyugati csoport labdarúgó-mérkőzés, 2. forduló. Nagykanizsa, 800 néző. Vezette: Sipos K. (Illés T., Tinnyei). Gólszerzők: Péntek (52.), illetve Kószás (8.), Füredi (24.), Weitner (73.).

Nagykanizsa: Horváth M. - Pál D., Szabó B., Major, Horváth B. - Csáki (Hetesi, 73.) - Péntek, Kondor (Kretz, 46.), Vittman, Szőke D. - Kovács Gy. (Béli M., 46.). Vezetőedző: Barna László.


Péntek Adrián (18), az FC Nagykanizsa támadója gólt szerzett és kapufát is lőtt a Ménfőcsanak ESK elleni NB III-as labdarúgó-mérkőzésen

Fotó: Gergely Szilárd

A kanizsaiak az első fordulóhoz képest - sérülések miatt - némileg átalakított kezdőcsapattal rugaszkodhattak neki a harmadik vonal aktuális szezonjában az első nagykanizsai mérkőzésnek. Kimondottan szépszámú nézősereg előtt indult útjára a labda, s ez annak tükrében dicséretes, hogy a korábbiakban Kanizsa már bizonyított, ezúttal azonban úgymond belépőjegyes meccs apropóján is azt írhatjuk, valódi futballhangulat uralkodott, két szurkoló-, illetve ultra-táborral a hazai oldalon. A vendégek mégsem voltak megilletődöttek, s egy nagy góllal, valamint egy remekül kivitelezett szabadrúgással húztak el a hazaiaktól. Ment előre persze a vendéglátó legénység, de vagy az utolsó húzásokba, passzokba csúszott hiba, vagy a Ménfőcsanak védekezése működött jól.

A második félidőben a megszokott futballkoreográfia alapján a Kanizsa igyekezett megnyomni az elejét és a magának kialakított helyzet után a jobbösszekötő helyéről Péntek Adrián kapuba is vágta a labdát. Sok volt még hátra, a lendület sem lankadt a hazaiaknál, melyre tanúbizonyságul szolgáltak a kapufák, illetve keresztléces lövések, csak éppen a ménfőcsanakiak egy kipattanó labdára szemfüles módon lecsapva 1-3-ra alakították az állást, ezzel gyakorlatilag le is zárva a mérkőzés menetét. Onnantól már a vendégek megoldották feladatukat és elvitték a három pontot az Olajbányász-stadionból.