Katasztrófavédelem: Nagykanizsai tűzoltó készítette július hónap fotóját

Július hónap legjobb fotójáról döntött a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. 

A katasztrófavédelem kiemelt célja a lakosság hiteles tájékoztatása, amelynek biztosításához az is elengedhetetlen, hogy megfelelő minőségű fotók készüljenek a beavatkozások vagy rendezvények során. A fotók készítése egy-egy gyakorlat, vagy jellemzőbben tűzoltói beavatkozást igénylő káresemény helyszínén gyakran a kiérkező tűzoltókra hárul. A tűzoltók munkája során természetesen mindenek előtt áll az emberi életek és vagyoni javak mentése, amennyiben azonban lehetőségük adódik, kollégáink kiválóbbnál kiválóbb felvételeket készítenek. „A hónap fotóját” a készenléti szolgálatot ellátó tűzoltók által készített képek közül választjuk ki.

Július hónapban a tűzoltói munkát leghűebben tükröző fotót Jakab Péter tűzoltó törzsőrmester a Nagykanizsai Hivatásos Tűzoltóparancsnokság beosztott tűzoltója készítette július 16-án hajnalban Nagybakónak külterületén, ahol több szalmabála gyulladt ki, amelyet a nagykanizsai hivatásos tűzoltók két vízsugárral több órás oltási munkálatok során tudtak eloltani. 

Az igazgatóság az augusztusban beküldött fényképek készítői közül szeptember hónapban hirdet győztest - tájékoztatta lapunkat Cseresznyés Dániel tűzoltó főhadnagy, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.