Két agyféltekés rajztanfolyamot tartottak a VOKE-ban

facebook megosztás

Ahhoz, hogy valaki határozottan, kreatívan tudjon rajzolni, szükség van mindkét agyféltekére – vallják a Huszár Arts Művészeti Akadémiánál. Ezen rajzolási technika lelkes követője a kanizsai Gál Melinda, aki korábban a jobb agyféltekés módszerrel is megismerkedett. – Az a különbség a kettő között, hogy az első napon már megtanultunk egy olyan alapsémát, amelyet, ha begyakorlunk, akkor fejből tudunk egyből ráépíteni embereket, úgy, hogy nem kell hozzá másolni. Aztán az is nagyon tetszett, hogy megmutatták az összes rajzeszköz használatát, olyan speciális rajzeszközöket mutattak, amelyek számomra teljesen ismeretlenek voltak - említette Gál Melinda szervező.

A két agyféltekés rajzolás kitalálója, Huszár Tonchi folyamatosan fejleszti a rajzolás technikáját. A kétnapos tanfolyamról pedig nemcsak technikai tudással, hanem kész rajzokkal tértek haza a résztvevők. – A jobb agyféltekéről azt kell tudni, hogy kreatívabb, mindent úgy hagy, ahogyan azt a valóságban megtapasztaljuk, a bal agyfélteke pedig sémákban gondolkodik. Mindenre van valamilyen mintája, de nagyon sokszor meg tud minket téveszteni - mondta el Kreisz Mária instruktor.

A tanfolyam célja a két agyfélteke összehangolása, ezáltal a rajzolás örömének megismertetése. A nagy érdeklődésre való tekintettel a szervezők hamarosan újra várják a rajzolni vágyókat.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.