Két keréken az Őrségben

facebook megosztás

220 kilométert bicikliztek öt nap alatt azok a gyerekek, akik részt vettek a Rozgonyi-iskola 10. nyári kerékpáros táborában. A 22 tekergő azonban nem csak sportolt, hanem csillagtúraszerűen feltérképezte az Őrség természeti és kulturális értékeit is.

A Rozgonyi-iskola kerékpáros, „kulturisztikai” táborába ötödik osztálytól jelentkezhetnek a diákok. Idén részvételi csúcsot könyveltek el a szervezők, hiszen 22-en vállalták az ötnapos kirándulást. Sokan első alkalommal. – A bemutatkozó kisfilm a táborról nagyon megtetszett, és úgy gondoltam, ha lesznek itt barátaim, nagyon jól fogom érezni magam – árulta el Szatmári Mátyás.


A 10. nyári kerékpáros tábor résztvevői (Fotó: Jeszenői Csaba)

Az eddigi tíz táborban mintegy százan vettek részt, és tíz körüli azoknak a felső tagozatosoknak a száma, akik az 5. és a 8. osztály között mind a négy túrát teljesítették. Ők a „grand slamesek”. – Ez volt a negyedik nekem. Mindegyiket nagyon élveztem. Öt éve versenyszerűen kerékpározok is, szóval nekem ez egyfajta edzőtábor is, de nagyon lassan haladunk, mindenkit megvárunk – magyarázta Kovács Dóra.


A programok közt szerepelt a szőcei Lápok Háza (Fotó: Jeszenői Csaba)

A diákok öt nap alatt 220 kilométert tekertek, de a tábor elsősorban nem a fizikai erőnlét fejlesztéséről szólt. – Mindent megtanulnak a gyerekek a kerékpáros turisztikával kapcsolatban: műszaki ismereteket, közlekedési szabályokat; azt, hogy milyen módon kell egy ilyen tábort teljesíteni táplálkozás, folyadékpótlás, nap elleni védelem szempontjából – sorolta Jeszenői Csaba, az iskola igazgatója.


A rozgonyisok a magyarföldi fatemplomot is megnézték (Fotó: Jeszenői Csaba)

A táborozók szállása ezúttal Őrimagyarósdon volt, onnan térképezték fel csillagtúraszerűen az Őrséget. Megnézték egyebek mellett a helyi evangélikus templomot és Szőcén a Lápok Házát. A gyerekek a kiránduláson minden soron következő településről készítettek egy pár soros kiselőadást, amit aztán elő is adtak az egyes állomásokon.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.