Kilencvenedik születésnapja alkalmából köszöntötték Lancsák Lajosnét

A Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény lakójának Dénes Sándor polgármester is gratulált a kerek évfordulóhoz.

Lancsák Lajosné 1928. augusztus 19-én született, egy éve él a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézményben. Rozika néni jó egészségnek örvend, születésnapját a szobatársaival, a barátnőivel készült megünnepelni.

– Rozika néni! A város nevében nagyon sok szeretettel és tisztelettel köszöntöm önt a 90. születésnapján. Azt kívánom önnek, hogy adjon a Jóisten még sok-sok évet, erőben, egészségben. Érezze jól magát itt, az otthonban. A társakkal mindig tessék beszélgetni, mindig foglalja el magát, mindig legyen valami kis feladat – ezekkel a szavakkal köszöntötte az ünnepeltet Dénes Sándor polgármester.


Rozika néni jó egészségnek örvend, születésnapját a szobatársaival, a barátnőivel készült megünnepelni (Fotó: Gergely Szilárd)

A kormány pár évvel ezelőtt hozta meg azt a döntést, miszerint a 90., 95., 100., 105. születésnapjukat ünneplő szépkorúakat az ország miniszterelnöke is köszönti. Rozika néninek a polgármester adta át azt az emléklapot, amelyet Orbán Viktor küldött a kerek évfordulóra. Lancsák Lajosné szerint a hosszú élet titka a munka, a szeretet és a jókedv. Rozika néni üzent is a következő generációknak.

– Szeressék a munkát. Mert azzal tudnak létezni. A munkával – mondta Rozika néni.

Lancsák Lajosné aktívan tölti a napjait, elmondása szerint nagyon szeret beszélgetni a társaival, tévét nem sűrűn néz, viszont szeret olvasni.