Már Kanizsán is nagyon várják

Közeledik a birkózó világbajnokság, melyet októberben rendeznek Budapesten és a sportágon belül egyre nagyobb a várakozás. Nincs ez másként a Kanizsai Birkózó SE szakmai stábjánál sem, így Szatmári Zsolt vezetőedző is már a vb jegyében is készül.


Szatmári Zsolt (jobbról) Győrben a serdülő Eb-n szakvezetőként ténykedett, a budapesti birkózó vb-n pedig elsősorban szurkolóként lesz jelen Fotó: Magyar Birkózó Szövetség

– Várjuk már mi is természetesen a fiataljainkkal együtt a világeseményt, hiszen egy kis csapattal mehetünk szurkolni a legjobbaknak, értelemszerűen a magyar válogatott tagjainak – fogalmazott Szatmári Zsolt. – Egy biztos, ahogy közeledik a budapesti esemény, úgy látható, hogy a szervezők maximálisan kitesznek magukért, ezt a sportágon belül is érzékelhetjük. Reményeink szerint a birkózás valódi ünnepe lesz majd az októberi világbajnokság.

Szatmári Zsolt már csak azért is tekint nagy várakozással az őszi vb elé, hiszen a kanizsai edzősködés mellett egyben szabadfogású serdülő fiúk vezetőedzője is a korosztályos válogatottnál és az idei győri serdülő Eb-ről már van tapasztalati a hazai rendezés színvonaláról. A kötött- és szabadfogású, egyben női világbajnokságot pedig október 20-28. között rendezik a Papp László Budapest Sportarénában.