Megnyílt a vadászati évad Zalában

facebook megosztás

Ünnepélyes keretek között megnyílt a vadászati évad Zalában. A népszerű rendezvényt – immár 28. alkalommal – a Sohollári völgyben tartották. A szezonkezdeten több, a vadászélethez kapcsolódó program várta a látogatókat.

Kürtszó és Hubertus mise vezette fel a zalai nimródok immár hagyományos programját. Később közel húsz új vadász tette le esküjét, így mostantól számukra is megnyílt a lehetőség, hogy elejtsenek egyet a megye ikonikus vadjából, a gímszarvasból.  

– Olyan állománnyal bír a megyében, ami páratlan, mondhatjuk, a világon is, de Európában és Magyarországon mindenképpen. A rekordlistákon több zalai gímbika szerepel, illetve évről-évre kerülnek elő olyan trófeák szarvasbőgés esetén, amik rendkívülinek mondhatók – ismertette Rosta Gyula, a Zalaerdő Zrt. vezérigazgatója.

A szezonnyitó vadételfőző-versenyén igazi különlegességek is várták az ínyenceket. Az egerszegi jégerek vaddisznópörköltje például szinte pillanatok alatt elfogyott.

– Hála Istennek mindig elfogyott az üst, elfogyott a kaja, és nekem ez a legnagyobb, hogy mondjam, dicséret, mert van egy ilyen szlogen, hogy ó séf, finom volt a kaja! – és az üst félig maradt. Mikor valaki harmadszor visszajön a tányérjával, egy picit még kap, úgy gondolom ez az igazi dicséret, és ez az, amikor társaimnak, vadásztársaimnak ízlik és finom  – mondta Molnár István.

A rendezvény nem csak a nimródokról, hanem hű négylábú segítőikről is szólt, akiket bemutató keretében csodálhatott meg a közönség.

Forrás: Hír TV

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.