Nem hívtak neki taxit, ezért rátámadt a látványpékség eladójára

facebook megosztás

Először vásárolgatott, majd, mikor nem hívtak neki taxit, verekedni és garázdálkodni kezdett egy harmincéves nő a keszthelyi Intersparban: még az sem zavarta, hogy mindkét gyermeke végignézte gyalázatos viselkedését. Azonban ráfizetett, hiszen a biztonsági őrök le-, majd a kiérkező rendőrök pedig elfogták, a Balaton-parti város ügyészei pedig nem voltak elnézőek vele. Garázdaság és testi sértés vádjával fog nemsokára a Keszthelyi Járásbíróság illetékes büntetőtanácsa elé állni. A büntetőügy részleteiről a Zala Megyei Főügyészség helyettes szóvivőjét, dr. Jánky Judit főügyészségi ügyészt kérdeztük.

– A harmincéves nő 2018. január 15. napján, 18 óra körüli időben Keszthelyen, a Tapolcai úton található Interspar Áruházban tartózkodott két gyermekével, és egy ismerősével. Indulatossá vált, mert kérése ellenére a Finezza látványpékség eladói nem hívtak neki taxit, hanem az áruház vevőszolgálatához irányították. A nő – miután a vevőszolgálatnál hívtak neki egy taxit – visszament a látványpékséghez, ahol szidalmazások és fenyegetések közepette kiabálni kezdett az eladók felé. Majd megfogta és próbálta felemelni a pultot, hogy bemenjen az eladói térbe, azonban a sértett a pultot tartotta, így a terhelt azt nem tudta felemelni – részletezte dr. Jánky Judit. – Ekkor a terhelt a sértettet leköpte, majd egy, a pulton lévő energiaitalos dobozzal a sértett fejének jobb oldalát megütötte, eztán pedig a megtámadott eladót a hajánál fogva kirángatta a pultból. A vádlott e cselekménye során a lendülettől elesett, a sértett pedig ráesett, de a terhelt továbbra sem engedte el a sértett haját, és a lábával rugdosta a sértett arcát. A megtámadott eladó kolléganője az áruház biztonsági őreitől kért segítséget, akik a még mindig ingerült terheltet a rendőrök kiérkezéséig visszatartották.

– A harmincéves nő cselekménye következtében a sértett arcán nyolc napon belül gyógyuló hámhorzsolásos sérülések keletkeztek. A megtámadott eladó a sérelmére elkövetett testi sértés vétsége miatt joghatályos magánindítványt terjesztett elő. Az ügyészség álláspontja szerint a nő kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy Keszthelyen, a Tapolcai úton található Interspar Áruházban tartózkodó személyekben megbotránkozást, riadalmat keltsen. Mindezek miatt a Keszthelyi Járási Ügyészség garázdaság vétsége és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat a magáról megfeledkezett nő ellen a Balaton-parti város járásbíróságán – mondta végül a főügyészségi ügyész.

Papp Attila

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.