Praktikák hőségben

facebook megosztás

Klíma, víz és fagylalt – erre esküsznek a kanizsaiak kánikula idején. A nyári hűsítő praktikákra a következő napokban is szükség lesz, hiszen péntekig él a másodfokú hőségriasztás. Az előrejelzések szerint holnap akár 36 fokot is mutathat a hőmérő.

Aki teheti, vízparton vagy klimatizált helyiségben vészeli át a nyár legforróbb napjait, sokakat azonban a városban tart a munkájuk. – Nyitva van minden ablak és ajtó. Illetve mindig hozok magammal innivalót. Azért amikor az ember jön-megy, ügyeket intéz, próbálja egy kicsit hűteni magát – magyarázta Kökényes Gyöngyi.

Két kerékpározó fiú a Testvérvárosok kútjánál frissítette fel magát. – Innivalót vennénk, csak még nincs felszerelve a kulacstartónk. De most vettem egyet. Megyünk fagyizni is, illetve igyekszünk azért árnyékos helyen lenni – mondta Kosztricz Ákos.

Az Erzsébet téren egy másik hűsítő pont is van: a zenepavilonra felszerelt párafúvót sokan szeretik. – Nekem nagyon tetszik. Eléggé meleg van, és szerintem jó, hogy az emberek ide tudnak jönni, alá állhatnak hűsölni és jön rájuk a pára. Nem érzik a nagy hőséget. Jó, hogy a nagy melegben van egy kis felfrissülés is – vélekedett Tóth Viktória.

Egy napokban közzétett felmérés szerint kánikula idején átlagosan tízszer több fagylalt és jégkrém fogy, mint máskor. – Ez egy ilyen rendszeres, délelőtti családi program nálunk: sétálunk, majd egyet fagyizunk, mert később már nem lehet – fogalmazott Gráf Imre.

A hőség péntekig még biztosan tart: az országos tisztifőorvos addig rendelte el a másodfokú hőségriasztást. Az időjárás-előrejelzések szerint a hét végén és a jövő héten záporok, zivatarok hozhatnak némi felfrissülést, de még így is marad a 30 fok körüli maximum hőmérséklet.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.