Tanévkezdés előtt a papír-írószer boltokban

Elkezdődött a roham a tanszerekért – érezhetően megnőtt a vásárlók száma az írószerboltokban. Idén az ár mellett egyre többen figyelnek a tanszerek minőségére is.

Széles tanszerválasztékkal várja a vásárlókat az általunk felkeresett kanizsai írószerbolt. Augusztus 20. után érezhetően megnőtt a forgalom, hiszen sokan nem akarják az utolsó pillanatra hagyni a taneszközök beszerzését. A kínálat bőséges, a vásárlási kedvnek pedig csak a pénztárca szab határt - hangzott el a Kanizsa Televízió Híradójában.


Egy tavaly készült felmérés alapján a magyar háztartások augusztus-szeptember hónapban egy iskolásra átlagosan 15 628 forintot költöttek

– Az iskolák már jobban odafigyelnek arra, hogy minőségibb tanszerekkel dolgozzanak a gyerekek. Akik már felsősök, nekik elég most már pár darab füzet. Nagyon szeretik a mintás füzeteket a diákok, de vannak olyan családok, akik ezt nem engedhetik meg maguknak. Ők inkább a sima, hagyományos füzeteket választják – fogalmazott Hökkönné Szabó Andrea, a bolt eladója.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium idén is elrendelte 40 különböző színes ceruza-, vízfesték- és gyurmakészlet fogyasztóvédelmi vizsgálatát. Az ellenőrzésen minden termék megfelelt az előírásoknak. A vásárlók többsége az ár mellett a termékek minőségét is szem előtt tartja.

– Törekedünk azért a minőségre is, és amikor kinyitja a füzetet, szereti, ha minták vannak rajta – nagyobb kedvvel ír akkor bele. Úgyhogy a minőség az fontos, meg a kinézet, és hogy strapabíró legyen a füzet is, a ceruzák is, úgyhogy inkább válogatunk – mondta el kérdésünkre Németh Klementina.

Egy tavaly készült felmérés alapján a magyar háztartások augusztus-szeptember hónapban egy iskolásra átlagosan 15 628 forintot költöttek.  A tankönyvek és a tanszerek beszerzése mellett a családok legtöbbet ruházatra, valamint cipőkre fordítottak.