Ünnepelt Palin apraja-nagyja

Ünnepelt Palin apraja-nagyja. 10. alkalommal tartottak falunapot a városrészben. A rendezvényen minden korosztály találhatott kedvére való elfoglaltságot: volt főzőverseny, kispályásfoci-torna, koncertek, de a szervezők a legkisebbekre is gondoltak.

A városrészben szombaton minden volt, mi szem-szájnak ingere: a falunapi főzőversenyen idén is sok palini akarta megmutatni, ki a főnök a konyhában. Egy első alkalommal versenyző, pincepörköltet készítő csapat csaknem a teljes Vadrózsa utcát mozgósította a siker érdekében.

– A csapat a szomszédokból áll, akikkel nagyon jóban vagyunk. Minden este kint partizgatunk, sütögetünk – árulta el Bakonyi Tibor.


A Vadrózsa Street Food csapata a gyerekeket is bevonta az előkészületekbe

Voltak, akiket nem annyira a finom illatok, mint inkább a fociláz csalogatott le a sportpályára. A kispályás Rózsa Kupán 14. alkalommal rúgták a bőrt a helyi csapatok. A Palini Sport és Kulturális Egyesület rendezvényét idén is sokan segítették és támogatták, egyebek mellett a nagykanizsai önkormányzat, valamint a Cselekvő Közösségek projekt.

– Lehet, hogy sok embernek furcsán hangzik, hogy ezt a rendezvényt falunapnak nevezzük, de Palin egy falusias jellegű település volt, amely az ide költözők révén kinőtte magát. A Cselekvő Közösségek program célja lényegében ugyanaz, amit mi már tíz éve csinálunk, azaz, hogy összefogjuk ezt a városrészt – mutatott rá Kuti László, az egyesület elnöke.

A városrész képviselője, dr. Erdős László szerint a falunap 10. évfordulója azt jelzi, hogy a paliniakban rendkívül erős a közösségi szellem.

– Fiatalok és idősek, családosok és egyedülállók, régi és új palini lakosok is jelen vannak. Több százan vagyunk itt. A rendezvény közösségteremtő erejét abban látom még, hogy itt mód van arra, hogy a megjelentek értékeljék az elvégzett munkát, és számba vegyék a megvalósult fejlesztéseket, illetve hangot adjanak azon vágyaiknak, amelyeket szeretnének megvalósítani, tehát egyfajta fórum szerep is jelentkezik – fogalmazott dr. Erdős László önkormányzati képviselő.


A megnyitón díjakat is átadtak a főzverseny és a focitorna eredményes csapatainak

A program másik pillére a szórakozás volt. A gyerekekre egész nap különféle játékok és bemutatók vártak, a felnőttek pedig koncerteken, majd a hajnalig tartó bálon kapcsolódhattak ki.