Villámcsapás a gyenesdiási strandon

facebook megosztás

Hirtelen csapott le a gyenesdiási strandra az a vihar, ami négy strandolót sebesített meg múlt hét péntek délután. Hármójukba egy villám csapott, mialatt menedéket próbáltak keresni egy fa alatt.  A negyedik sérült elesés miatt került könnyebb fejsérülésekkel kórházba. 

– Hirtelen jött a vihar. Én már láttam, és mivel csütörtökön hallottam, hogy két órán keresztül szakadni fog az eső, ezért behúzódtunk a pizzériába, az étterembe. Míg ott fogyasztottunk, addig egy hatalmas csattanást és dörgést észleltünk. Mindannyian megijedtünk. Utána már csak azt hallottuk, hogy jön a mentőhelikopter - nyilatkozta Dr. Zolnai Krisztina.

A sérülteket a helyszínen azonnal ellátták, majd embert Keszthelyre, egyet Szombathelyre szállítottak.


A sérülteket a helyszínre kiérkező mentők azonnal ellátták.

– Szakértők azt javasolják, hogy ha villámcsapás környezetébe kerülünk, akkor a magunkon vagy a magunknál lévő fém tárgyaktól szabaduljunk meg, és ha tudunk, akkor a legbiztonságosabb dolog, jussunk el a saját autónkig. Fogadjunk be esetleg másokat is. A legbiztonságosabb hely villámcsapáskor egy autó. Egy fizikai fogalom, Faraday-kamra szerűen működik: aki bent van, azt nem éri villámcsapás - tudósított Bornemissza Tamás.

A négy sérült közül kettő már hazamehetett. Az egyetlen férfi sérült állapota kielégítő, őt a szakma szabályai szerint áthelyezték a megyei kórház kardiológiájára, az információk szerint jól van. Nála azt vizsgálják, hogy az áramütés miatt felléphetnek-e késői szövődmények. A legsúlyosabb sérült, egy középkorú nő viszont továbbra is válságos állapotban fekszik a szombathelyi kórházban.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.