11 éves kislányt molesztált egy salomvári férfi

Ha bebizonyosodik bűnössége, duplán fog bűnhődni az a 49 éves, salomvári férfi, aki a vád szerint éveken keresztül molesztált és erőszakolt egy 11 esztendős kislányt. Ugyanis, hogy akár két évtizedre a rácsok mögé küldhetik, és nyugdíjas-korba lép, mire kiszabadul, az csak a kisebbik problémája lesz az erőszaktevőnek. A nagyobbikat a zárkatársak fogják jelenteni… A megrázó büntetőügy részleteiről a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivőjét, dr. Pirger Csabát kérdeztük.

– Az ügy vádlottja egy salomvári, 49 éves férfi, akinek a fia 2013 nyarán kezdett el járni egy lánnyal, a későbbi sértett, az akkor még csak 11 éves kislány nővérével. Pár hónappal később a férfi megismerkedett a lány családjával és több alkalommal is felkereste őket zalaegerszegi házukban. A kislányt – aki bizalmába fogadta a férfit – többször is elvitte fagylaltot, süteményt enni – sorolta dr. Pirger Csaba. – A 2014. év nyarától kezdve, találkozásaik alkalmával már rendszeresen szájon csókolta az akkor még 12. életévét be nem töltött kiskorú sértettet, és a ruháján keresztül fogdosta, simogatta a mellét.

– A férfi 2015 őszén a kislányt kirándulni vitte a zalaegerszegi Gébárti-tóhoz, ahova velük tartott a fia és választottja, a sértett nővére is. A kiránduláson a férfi és a kiskorú lány egy faházban aludtak, ahol a férfi a lány mellé feküdt, majd megcsókolta, és testszerte simogatta. A kislány próbált szabadulni, megfeszítette magát, majd oldalra fordult, amire a férfi felhagyott a cselekményével. Még ugyanazon esztendő őszén horgászni mentek a Zala folyóhoz, ahol a férfi szintén csókolgatta a sértettet és fogdosta a mellét ruhán keresztül, majd a horgászat végeztével, amikor haza indultak volna, az autó hátsó ülésén molesztálta. 2016 tavaszán szintén horgászni mentek a Gébárti-tóhoz, amelynek során hazafelé menet, egy elhagyatott parkolóban kezdte el molesztálni a kislányt – ismertette a megrázó részleteket a főügyészségi ügyész.

– A férfi kihasználta, hogy a kislány családjának bizalmába tudott férkőzni, és a szexualitás terén még nem felvilágosított kiskorú egyfajta „pót-apaként” tekintett a férfira, akiben feltétel nélkül megbízott. Mindazért, amit a kislány sérelmére elkövetett, a Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség szexuális erőszak bűntette és szexuális visszaélés bűntette miatt is vádat emelt a salomvári férfi ellen a megyeszékhely Járásbíróságán – mondta végül a sajtószóvivő.

Papp Attila