Bemutatkozik a Balaton Art

facebook megosztás

Vonyarcvashegyi kötődésű alkotóknak nyílt kiállítása a Hevesi Sándor Művelődési Központban. A Balaton Art tárlatát szeptember 27-ig lehet megnézni az Ősze András Galériában.

Egy festmény több mint a festék, egy faragás sem csupán fadarab, és a fonal is életre kel a szerető, gondos kezek között, vallják a Balaton Art tagjai. A csoportot 1999-ben alapította Major Lajos fafaragó azzal a céllal, hogy a Balaton környékén élő művészeknek legyen egy alkotóközössége.

– A Balaton Art zömét festők alkotják, de van köztünk fotós, grafikus és szövő is, tehát nagyon sokrétű a közösségünk – magyarázza Börner Csák Ildikó festőművész, a csoport jelenlegi vezetője.


Számos művészeti ágat képviselnek a Balaton Art alkotói
(Fotó: Bakonyi Erzsébet)

A vonyarcvashegyi kötődésű művészeket a barátságon és az alkotás örömén túl az is összetartja, hogy egymást inspirálják, tanácsokkal segítik.

– A boldogság, amit egy kész alkotás nyújt; a társaság; az, hogy sokfelé jártunk a különféle táborok és alkotónapok végett – sorolja Papp Márta Ilona, mit is jelent számára a Balaton Artban eddig eltöltött tíz év.


Horváthné Gelencsér Edit intézményegység-vezető köszönti a megjelenteket.
Mellette (b-j): Papp Márta Ilona, Börner Csák Ildikó és Kenesei Aurélia
(Fotó: Bakonyi Erzsébet)

Az alkotóközösség évente több kiállításon vesz részt. A tagok az ország különböző pontjain, sőt, már a határon túl is bemutatkoztak az elmúlt években. Nagykanizsai tárlatuk Kenesei Aurélia költő nyitotta meg. A kiállítás szeptember 27-ig fogadja az érdeklődőket a HSMK Ősze András Galériájában.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.