Dallamok éjszakája

Hatodik alkalommal tartották meg a Dallamok éjszakáját a Batthyány Lajos Gimnáziumban. Az iskola vegyeskara hagyományosan ezen a rendezvényen kezdi meg a felkészülést a tanév szerepléseire, és ilyenkor avatják az új tagokat is. A hajnalig tartó programon a diákokra csapatversenyek, játékos feladatok vártak, és zenés filmeket is néztek együtt.

Rendhagyó módon még pénteken este is diákzsivajtól volt hangos a Batthyány Lajos Gimnázium. Az iskola vegyeskara hatodik alkalommal rendezte meg a Dallamok éjszakáját.

– Talán a legjobb részei a vetélkedők: a Beugró és a Just Dance. De a próbák is jók szoktak lenni – mesélte Szép Adrián.

A ballagók távozásával és a gólyák érkezésével minden tanévben újjáalakul a Virág Benedek Kórus. Idén mintegy 15-20 fiatal csatlakozott az énekkarhoz, ezzel a csapat csaknem fele kicserélődött.

– Nagyon sokat hallottam a Batthyány Énekkaráról: jó helyezéseket szoktak elérni, mindig mennek a Helikonra, és nagyon jó a csapatuk is, én ezért szerettem volna kórustag lenni – árulta el Baranyai Janka.

A Dallamok éjszakája célja, hogy a régi és az új énekkarosok jobban megismerjék egymást.

– Az új kórustagokat éjfélkor felavatjuk egy esküszöveggel és egy kis feladattal, de lesznek majd olyan csapatversenyek is, amelyeken a csapatok a régi és az új tagokból állnak össze – mondta Gölles Martin másodkarnagy.


A Dallamok éjszakáján az énektermet is birtokba vették a résztvevők (Fotó: Jancsi László)

Az énekkar új tagjai átestek a tűzkeresztségen is. Az első próbán jól szerepeltek: bátran kieresztették a hangjukat, ami a karnagyuk tetszését is elnyerte.

– Sokszor mondom nekik, „Nyuszi vagy, McFly”, idézve a Vissza a jövőbe című filmből. Vagy Dobó Istvánra utalva: inkább kevés oroszlán, mint sok nyúl, és azért ebből szoktak érteni. De nekik ezt most nem nagyon kellett mondani: bejöttek és tök jól szól a dolog. Szépen énekelnek, tónusa van, testes hang, úgyhogy én most nagyon reménykedem, hogy velük egy relatíve új énekkart fel lehet építeni – mutatott rá Cseke József, a VBK karnagya.

A Dallamok éjszakáján reneszánsz kórusműveket gyakoroltak a BLG énekkarosai, akik előreláthatóan az adventi időszakban mutatkoznak be először együtt a szélesebb közönség előtt.