Elhagyta a napszemüvegét a pancser besurranó

Egy Pécsről érkezett besurranó tolvaj ellen emeltek vádat nemrégiben, aki tavaly nyáron, a megyeszékhelyen lopkodott, és nagy „igyekezetében” még a napszemüvegét is elhagyta. Visszament érte, lebukott, most pedig végrehajtandó szabadságvesztést indítványoztak neki büntetés gyanánt az egerszegi ügyészek. A bűnügyről a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivőjétől, dr. Pirger Csabától kértünk rövid tájékoztatást.

Egy 34 éves – ez idáig már többször büntetett, és jelenleg is fogva tartott – pécsi lakos 2017. június 12-ének délutánján, Zalaegerszegen, a Bazitai úton, a nyitott kertkapun keresztül ment be egy családi házba, majd a szintén nyitva hagyott ablakszárnyon lévő redőny felemelésével tudott bemászni az egyik szobába. Itt, a szekrény egyik fiókjában tárolt ékszeres dobozból eltulajdonított 1db 18 karátos arany karikagyűrűt és 1 db 18 karátos, piros színű kővel díszített arany gyűrűt.

Már távozni készült a tetthelyről, mikor a férfi ráeszmélt, hogy a napszemüvegét az ablak alatti betonos részen elvesztette, ezért visszament a házba, hogy megkeresse. A bejárati ajtóban azonban összetalálkozott a sértettel, akitől vizet kért, arra hivatkozva, hogy rosszul van. Míg a sértett bement a konyhába a vízért, addig a férfi a többi szobában is körülnézett: ekkor vált gyanússá a háziaknak, végül a sértett és fia elkergették a háztól. A bűncselekménnyel 52.000 Ft kárt okozott, amely az eljárás során nem térült meg. Mindezek miatt a Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség lopás bűntette miatt emelt vádat a többszörös visszaeső férfi ellen a megyeszékhely járásbíróságán, börtönben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozva.

Papp Attila