Elkezdődött az őszi gombaszezon

A közelmúltban lehullott nagy mennyiségű csapadéknak és a kellemes, kora őszi időjárásnak köszönhetően egyes helyeken gombadömping van az erdőkben. Nagykanizsa környékén jelenleg bőséggel lehet találni galambgombákat, őzláb- és rókagombát, valamint vargányát is.

 A törvény szerint azonban kizárólag saját célra szabad engedély nélkül gombát szedni az állami erdőkben, a mennyisége pedig naponta maximum két kilogramm lehet személyenként.

Emellett a jelenlegi szarvasbőgési szezon miatt figyelembe kell venni a vadászati időszakot, vagyis ebben a hónapban délután 16 és reggel 08 óra között nem ajánlott az erdőket látogatni.

– Az év elején, tehát május környékén jön ki a pünkösdi vargánya, ha kijön - idén elfelejtett kijönni. Akkor az erdőben sem volt szinte senki rajtam kívül. Most híre ment, hogy beindult a gomba,így autók sora áll az erdő mellett. Lehet látni, azok is jönnek, akikkel eddig soha nem találkoztunk. Szóval érdekes. Sok ember van, aki szereti is a gombát, szeret az erdőben csatangolni, hiszen ez nemcsak kikapcsolódás, hanem egészséges dolog is. Én is érzem, ha kimegyek az erdőbe, hogy sokkal jobb a közérzetem, ezért is érdemes kijárni - mondta  Pintér Ferenc.