Felhívás – Támogatás a téli rezsicsökkentésben nem részesültek számára

A kormány a téli rezsicsökkentés végrehajtását követően szükségessé váló további intézkedésekről szóló 1364/2018. (VII.27.) határozatával döntött arról, hogy a fűtési költségek viselésével összefüggésben a téli rezsicsökkentésben korábban nem részesült, a vezetékes gáz- vagy távfűtéstől eltérő fűtőanyagot használó háztartások is részesülhetnek egyszeri természetbeni támogatásban.

Az igények felmérését az érintett helyi önkormányzatok végzik. A támogatást a téli rezsicsökkentés korábbi intézkedéseiben nem részesülő, gáz- vagy távhő-szolgáltatási szerződéssel nem rendelkező háztartások kérhetik.

Az igénybejelentéshez szükséges formanyomtatvány a Polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatán  kérhető, vagy a város honlapjáról  letölthető.

Az igénybejelentés 2018. augusztus 22. napjától a Polgármesteri Hivatal Humánigazgatási csoport ügyfélszolgálatán (8800. Nagykanizsa, Erzsébet tér 7.) nyújtható be.

Ügyfélfogadási idő:

hétfő   08.00-16.00

szerda 08.00-16.30

péntek 08.00-12.00

Az igénybejelentés benyújtásának határideje: 2018. október 15.

A fentieken túl tájékoztatom Önöket arról, hogy az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a igénybejelentés tartalmát jogosult ellenőrizni, az ellenőrzés akadályozása esetén az igényjogosultság megszűnik. A 12.000,- Ft értékben nyújtott természetbeni támogatás a fűtőanyagra vonatkozik (tüzifa, szén, propán-bután palackos gáz, propán-bután tartályos gáz, fűtőolaj, pellett/brikett) és nem fedezi az egyéb, például a szállítási, darabolási költséget.

Dénes Sándor, polgármester