Folytatja találkozóit az ökumenikus kör

facebook megosztás

Folytatja szolgálatát az ökumenikus kör – a nyári szünet után újra megtartják havi összejöveteleiket a nagykanizsai gyülekezetek papjai, lelkészei. Az első találkozón a szeptember végére tervezett imaút-zarándoklat részleteit beszélték meg a résztvevők.

A nyári szünet utáni első ökumenikus kört tartották tegnap. A nagykanizsai papok és lelkészek 2015 szeptembere óta havonta vendégül látják egymást; a gyülekezetek vezetői ezúttal a Jézus Szíve Plébánián találkoztak.

– Nem hitvitákat folytatunk, hanem beszélgetünk egymással. Megkérdezzük a másiktól, hogy van, mi az öröme, mi a bánata. Ezek a beszélgetések még szorosabbá fűzik a kapcsolatunkat, és a szolgálatunkban mindannyiunkat erősítenek – hangsúlyozta Szűcs Imre plébános.


A találkozó a résztvevőket szolgálatukban is megerősíti (Fotó: Gergely Szilárd)

Az ökumenikus körhöz újonnan csatlakozott Nagy Vendel, aki július elseje óta vezeti a kiskanizsai Sarlós Boldogasszony Plébániát. Az 1990-es évektől Kaposváron is részt vett hasonló találkozókon.

– Összejöttünk a városban, mi katolikus papok, az evangélikus és a református, valamint a metodista és a baptista lelkészek. Minden hónapban egyszer tartottunk egy imatalálkozót, amelynek az volt a lényege, hogy egy-egy szentírási szakaszt kiválasztottunk, amelyet mindenki próbált értelmezni, illetve elmondta a személyes tapasztalatát – idézte fel Vendel atya.

Az összejövetel témája elsősorban a „Város a városért” imaút-zarándoklat, valamint az azt követő családi nap volt. A programot szeptember 29-én, immár harmadik alkalommal tartják meg.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.