GasztroKanizsa: Baconbe ágyazott párizsis csirke

facebook megosztás

A bacon szalonnába ágyazott párizsis csirkét mindenki szereti a Bognár családban. A hétvégén a gyerekek kívánságára készítette el az édesanya, Ritecz Rita, a leánya, Bognár Bella közreműködésével.


Ezt jól kisütötték! Bognár Bella és Ritecz Rita (Fotó: Bakonyi Erzsébet)

Hozzávalók:

Só, bors, 3 dl tejszín, barna rizs, 50 dkg csirkehús, 20 dkg sajt, fokhagyma, 30 dkg bacon szalonna, liszt és tojás.

Elkészítése:

A csirkehúst vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, egyenként kiklopfoljuk, majd beleforgatjuk a lisztbe és a tojásba. Belerakjuk sütőpapírral kibélelt hőálló tálba, és egy sor bacon szalonnát rakunk rá. Ezután leöntjük fokhagymával áttört tejszínnel, és vastagon megszórjuk reszelt sajttal, majd ismét rakunk rá egy sor húst, rá bacont, sajtot és leöntjük tejszínnel áttört fokhagymával. A tetejére ismét sajtot szórunk. Sütőben pirulásig sütjük.

Szeletelés után rizzsel, lila hagymával, paprikával és paradicsommal tálalják. A család nagy hangsúlyt fektet az egészséges táplálkozásra. A rohanó hétköznapokban is kétnaponta főz Rita. Főleg zöldség és hús kerül az asztalukra, ami gyorsan elkészíthető, és ízlik az öttagú családnak.

Bakonyi Erzsébet

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.