Jézus Krisztus felé haladunk…

Közös imádságra hívja Nagykanizsa közösségét az ökumenikus kör. A harmadik alkalommal meghirdetett „Város a városért” elnevezésű imaséta és zarándoklat, valamint az azt követő családi nap szeptember 29-én lesz. A lelkiségi program részleteit hétfőn egyeztették a katolikus, a református és az evangélikus gyülekezetek képviselői a Jézus Szíve Plébánián.


Az ökumenikus kör ismét imasétára hív… (Fotó: Gergely Szilárd)

Az Erzsébet téren a városért, a Trianon-emlékműnél a hazáért, az Eötvös téren az ifjúságért, a kórházkápolnánál a betegekért, a temetőben pedig az elhunytakért imádkoznak majd a Krisztus-hívők.

– Beszédes az imaút-zarándoklat elnevezés – véli Makoviczky Gyula evangélikus lelkész. – Ha az ima felől közelítjük meg: sokszor elgondolkodunk azon, vajon valóban van hatása, s ha igen, milyen? Az egészen biztos, hogy kapcsolatot teremt: miközben együtt imádkozunk, és bejárjuk a város nevezetes pontjait, kapcsolatba kerülünk egymással – az ökumené jegyében is –, és azzal, akiért, valamint azzal, akinek elmondjuk a közbenjáró imát. Közben pedig járunk, hiszen ez egy imaséta…

Amit két évvel ezelőtt az a gondolat hívott életre, hogy a Nagykanizsán élő keresztények is szeretnének a maguk módján tenni – imádkozni – a lakóhelyükért.

– Minden felekezetet várunk, hiszen közös a célunk: a városunk, és az itt élők boldogulását kérjük az Úristentől – hangsúlyozza Hella Ferenc református lelkipásztor. – Arról sem szabad elfeledkeznünk, hogy Nagykanizsán sok a vegyes vallású család. Ez nekik is kiváló alkalom arra, hogy együtt éljék meg a hitüket, ahogy nekünk, lelkészeknek, papoknak is az lesz. Lehet, hogy különféle utakon járunk, de mindannyian egy cél, Jézus Krisztus felé haladunk.

Az imaút-zarándoklat résztvevői szeptember 29-én a saját gyülekezetüktől indulnak az első állomás helyszínére, az Erzsébet térre, ahol Dénes Sándor polgármester köszönti őket 9 órakor. A városban tett imaséta után családi nap lesz déltől a Csónakázó-tó melletti Zöldtáborban.

– Idén egy újdonsággal is színesítjük a programot – kezdi Szűcs Imre, a Felsőtemplom plébánosa. – Meghirdettünk egy felekezetek közti főzőversenyt, amelyre már várjuk a 4 fős csapatok jelentkezését. Arra buzdítom a bibliaköröket, énekkarokat, kiscsoportokat vagy akár a cursillosokat, minél többen nevezzenek, hogy egy vidám, szó szerint jó ízű napot tölthessünk el együtt.

Nemes Dóra