Magyar győzelem Kanizsán

Magyarország – Szlovénia 3-1 (1-0)

U16-os férfi válogatott labdarúgó-mérkőzés. Nagykanizsa, 300 néző. Vezette: Barna G. (Kepe, Kiss B.). G.: Németh D. (32.), Sztojka (47. - 11-esből), Helembai (50.), illetve Sesko (58. - 11-esből)

Magyarország: Senkó – Vámos, Csinger, Török K., Helembai – Sztojka, Kispál, Nagy S. - Kovács M., Németh D., Kerezsi. Pályára léptek még: Varga D., Farkas B., Bakos, Biben, Bényei. Szövetségi edző: Belvon Attila.


Magyarország - Szlovénia U16-os labdarúgó válogatott mérkőzést rendeztek Nagykanizsán

Fotó: Polgár László

A mérkőzés délután fél ötös kezdése előtt egy órával már láza sürgés-forgásba csöppent a látogató az Olajbányász-stadionban, hogy a két nemzeti korosztályos fiú válogatott semmiben se szenvedjen hiányt. A magyar válogatott csapatbusza persze már ismert „darab” ezekben a napokban Kanizsán, hiszen a mini edzőtáboruk alkalmával Nagykanizsán is edzettek, a szlovénok pedig a találkozó kezdése előtt 150 perccel a helyszínen voltak. Soraikban pályaedzőként azzal a jelenleg 39 esztendős Aleksandar Radosavljeviccsel, aki 39-szer szerepelt a a szlovén nemzeti tizenegyben.

- Először járok ebben a magyar városban, s csak azt mondhatom, hogy kiváló játéktér fogadja a csapatokat, várom is már a mérkőzést, melynek visszavágóját csütörtökön mi rendezzük Szlovéniában, egészen pontosan Gornja Radgonán – hangzottak a volt futballista szavai, aki jó tíz esztendeje még az orosz első osztályú Tom Tomszkban is futballozott.

Válogatottsági számokban persze magyar oldalon sem volt hiány, hiszen az NB I korábbi gólkirálya, a zalaegerszegi Preisinger Sándor is büszkélkedhetett öttel pályafutása során, ezúttal azonban a stafétát átadta Belvon Attilának, aki győztes meccsen navigálhatta a magyar válogatottat. Magyarország korosztályos együttese ugyanis 3-1-re győzte le a szlovénokat egy kimondottan hajtós meccsen. Az első játékrészben Németh Dániel szerzett vezetést a hazaiaknak úgy, hogy nyugati szomszédunk gárdája is ment előre becsülettel. Mi több, a második félidőben próbáltak még egy lapáttal rátenni, ezt viszont a magyarok kihasználva még két góllal megtoldották, azt követően tudott csak szépíteni büntetőből Igor Benedejcic szövetségi edző csapata, mellyel aztán ki is alakult a 3-1-es végeredmény.

- Voltak olyan periódusai a találkozónak, melyekben jól futballoztunk, nem szabad azonban arról sem megfeledkeznünk, hogy a nyolcban perc során csapatjátékban, vagy éppen előrevédekezésben van még mit javítanunk - fogalmazott a szövetségi edző, Belvon Attila. - Igyekszünk a pontatlanságainkat kiküszöbölni, s akkor még élvezetesebb és látványosabb futballt tudunk majd bemutatni.